portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan bedenine yan etkisi yok denecek kadar azdır. O nedenle de kereviz gibi bitkilerin düzenli olarak tüketilmesi herhangi bir sağlık sorununa sebep olmaz. Tam tersine insan sağlığına ve kilo problemlerine karşı tüketilmesi gereken bitkilerin başında gelir. Kereviz, maydanozgiller ailesine ait bir bitkidir. Bu bitkinin, kökleri ve de yaprakları yiyecek olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok bilen ve tüketenler ise, Ege bölgesi civarında Aydın ilimizdir. Kereviz bitkisinin çeşitli yerlerinden yararlanılmaktadır. Bu kısımlar kereviz bitkisinin kökü, tohumları ve yapraklarıdır. Kereviz bitkisinin köklerinden yemek yapraklarından salata, tohumlarından ise, şifa amacıyla yararlanılmaktadır. 

Kereviz Portakallı Malzemeleri
  • Bir kilogram kereviz,
  • Bir veya iki adet havuç,
  • İki adet orta büyüklükte patates,
  • Bir iki adet kadar soğan,
  • Bir buçuk su bardağı dolusu su,
  • Bir su bardağı taze olarak sıkılmış portakal suyu,
  • Zeytinyağ ve tuz,
  • Bir adet kesme şeker,
  • Kerevizi bekletmek için limon suyu,
Kereviz Portakallı Yapılışı

Kerevizli portakallı yapabilmek için öncelikli olarak kerevizlerin temizlenmesi vede yıkanması gerekir.
Kereviz Portakallı

Yıkanan kerevizler orta büyüklükte küp şeklinde doğrandıktan sonra bir süre limonlu su içerisinde bekletilir. Diğer taraftan soğanlar küçük küçük, havuçlar da dilim dilim doğranır. Daha sonra tencere içerisine bir miktar zeytin yağ konularak ocak üzerine alınır. Isınan yağın içerisine soğan ve havuçlar atılarak pembeleşinceye kadar yani ölünceye kadar kavrulur. Arkasından da önceden limonlu suda bekletmeye aldığımız kerevizler süzülerek tencerenin içerisine ilave edilir. Daha sonra patateslerde eklenerek bir güzel ölmesi gerçekleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Yavaş yavaş pişmeye devam eden yemeğimizin içerisine bir adet kesme şeker ilave edilerek, bir su bardağı portakal suyu eklenir. Gerektiği durumlarda bir miktar normal suda eklenebilmektedir. En son tuzu da atıldıktan sonra pişmesi için ocakta bırakılır. Ortalama olarak yemeğin pişme süresi kırk dakika civarındadır. Artık pişmiş olan Kereviz Portakallı yemeği süre sonunda ister sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak misafirlerinize servis edilebilir hale gelir. Afiyet Olsun.  

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:25:26

Kereviz Portakallı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kereviz Portakallı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017