portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kurabiye Portakallı

Kurabiye Portakallı, Şimdiye kadar kurabiyenin bütün çeşitleri ile mutlaka karşılaşmış olmalısınız. Peki portakallı kurabiyeyi hiç denediniz mi ?
Bilindiği gibi portakal aroması limon ve nane gibi çok yoğun bir meyvedir. Bu nedenle içinde bulunduğu her gıdaya öz aramasını verir. Kurabiyeye hem aramasını hemde rengini veren bu meyveyi şimdide kurabiye ile buluşturduk. Ancak kurabiye içine koyacağınız portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi de ölçülü olmak zorundadır. Çünkü fazla koyduğunuz zaman aroması acır ve kurabiyeyi ağırlaştırır. Az koyduğunuz zaman ise kurabiyeyi yerken portakalın yoğun aroma tadını alamazsınız. Bu nedenle ölçüye çok dikkat etmek gerekir.

Kurabiye Portakallı Malzemeler:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak margarin
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir küçük kase de toz şeker
Kurabiye Portakallı Yapılışı: 

Kurabiyenin portakallı olması kurabiyeye bambaşka bir lezzet katar.
Kurabiye Portakallı

. Bu nedenle kurabiye içine hem portakalın suyunu hemde portakal kabuğu rendesi katmamız gerekir. Öncelikle geniş bir yoğurma kabına kabına margarin ve pudra şekerini koyup iyice krema gibi olana kadar yoğurun. Daha sonra bir yumurtanın beyazını hamurun içine, sarısını da üzerine sürmek için kaldırın. Daha sonra sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun. Bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve hamur kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama gelince küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp daire şekli verin ve önce yumurtaya daha sonra toz şekere batırın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra servis tabağına alarak ister sıcak isterseniz soğuk olarak servis edin.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:06:41

Kurabiye Portakallı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kurabiye Portakallı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017