portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Kabuğu Kurusu

Portakal kabuğu kurusu, Portakal; turunçgiller familyası türünde yetişen yuvarlak, sarımsı turuncu renkte kabuğuyla hoş kokulu bir meyve türüdür. Tadı ve içerdiği c vitamin ile herkesin severek ve çokça tükettiği bir meyvedir. İçinde ki meyvenin yanı sıra kabuğuyla da oldukça fayda vermektedir. Kabuğun da minarel tuzlar, organik asitler, esansiyel yağlar ve citrus aurantium  bulunduğu için kanser ve birçok damar tıkanıklığı gibi hastalıklara da olumlu yönden bir etki sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca iştahsızlık yaşayan insanlar için iştah açıcı özelliği de bulunmaktadır. Portakal kabuğu kurusu kanı temizleyip mikropları temizleme özelliği bulunduğundan cilt için de kullanılabilir. Güzelliğin sırrı bu kabuktadır diyebiliriz. Ciltteki tüm sorunları halledebilme özelliği taşımaktadır. Tüm bu faydaları veren portakal kabuğu kurutulurken de dikkat edilmeli. Portakal kabuğu kurutulurken ağzı sıkı bir kabın içerisinde muhafaza edilmelidir. Işık, oksijen ve neme karşı 20 derecenin altında bir ısı ile kurutulmalıdır. 

Portakal kabuğu kurusu yapılırken önemli olan bir nokta da kurutulan kabukların taze olmasıdır.
Portakal Kabuğu Kurusu

Kurutma yöntemiyle yapılan kabuk ilk değerini kaybeder daha önce sulu olan kabuk su oranı düşer. Kurutma sırasın da üründe ki su buharlaşır ve ürünün öz susuz kısmı kalır. Bu sebeple de kabuğun öz kısmında ki besin değeri de yükselir. Kurutulan kabuğun karbonhidrat, vitamin, protein ve yağ oranı yükseldiği için besin değeri yükselerek faydaları da çoğalır. Kurutulmuş portakal kabuğu tazesi ile karşılaştırılınca besin değerleri arasında büyük farklar görülmektedir. Bu farkların en önemli sebebi kurutulurken buharlaşan suyun giderek yerine sade olarak vitamin, kalsiyum, karbonhidrat ve proteinin etkilenmeden kalmasıdır. Verdiği faydaların yanında sağlık açısından ne kadar faydalı ise de cilt bakımında da oldukça faydalıdır. Kurutulmuş portakal kabuğu ezilip sulandırılarak maske haline getirilir ise ciltte ki ölü hücrelerin temizlenmesine, ciltteki lekelerin giderilmesine ve kırışıklıkların giderilmesine fayda sağlar. Evde kolaylıkla bulunabilecek bu ürünü çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendirmek sizler için daha pratik ve avantajlı olmasını sağlar. 

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 13:17:40

Portakal Kabuğu Kurusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakal Kabuğu Kurusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017