portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Kabuğu Reçeli

    Portakal Kabuğu Reçeli, Gerek Türk mutfağı kültürü gerekse dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir reçeller, Oldukça çok çeşitleri ve oldukça çeşitli malzemelerden reçel yapılabilir, Kayısı, incir, çilek ten yapılabildiği gibi patlıcan gibi sebzelerinde reçeli yapılmaktadır ülkemizde, Bunlardan birisi hatta en ilginç olanlarından biriside portakal kabuğu reçelidir.

    Portakal Kabuğu Reçeli Malzeme Listesi
    • 4 - 5 Adet portakal.
    • 1,5 Kilogram toz şeker.
    • 2 Su bardağı su
    • 1 Adet limon veya limon tuzu.

    Portakal Kabuğu Reçeli Yapılışı,

    Öncelikle soyulmuş portakal kabuklarının içindeki beyaz kısımlar temizlenmeli bir bıçak veya benzeri aletle kazınıp çıkarılmalıdır, Temizlenmiş portakal kabukları parmak kalınlığında dilimlenir şerit halinde kesilir, Elde edilen bu şerit halindeki portakal kabukları uzun bir ip alınır iğne takılır ve bu elde ettiğimiz portakal kabukları r
    Portakal Kabuğu Reçeli

    lo haline getirilerek ipe dizilir, Bütün kabuklar dizildikten sonra dağılmaması için ipin her iki ucu da düğümlenir, Kabukların acı suyunun çıkması ve yumuşaması için bir gün süreyle suda bekletilir bu arada suyun ara sıra değiştirilmesi de gereklidir, Acı suyunun çıkması ve yumuşak bir kabuk elde etmek için yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır bu işlem 3 kere tekrar edilmelidir, 

    Portakal Kabuğu Reçeli şerbeti,

    Malzeme listemizdeki 1,5 kilogramlık şeker 2 su bardağı suda kaynatılarak elde edilen şurup elde edilir, Bu şurup içerisin daha önce kaynatıp belli bir kıvama getirdiğimiz portakal kabukları bu şurubun içerisine atılır kısık ateşte köpüğü alınmak kaydıyla reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır inmeye yakın bir zamanda içerisine limon veya limon tuzunu atıyoruz kıvamına gelince indirip bir çatal yardımı ile daha önce ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını bir çatal vasıtası ile ipinden çıkarıyoruz ılıyınca kavanozlara alıyoruz.
    .Afiyet olsun. 

    Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 18:03:22

    Portakal Kabuğu Reçeli Yorumları
    İsminiz 
    Yorumunuz 
    Güvenlik 
     Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
       

    Yorum Yapılmış "Portakal Kabuğu Reçeli"


    İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

    Portakallı Salata

    Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

    Portakallı Kereviz

    Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

    Portakal Suyu

    Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

    Portakal Yağı Faydaları

    Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

    Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

    Kereviz Portakallı

    Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

    Portakallı Kek

    Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

    Portakallı Tart

    Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

    Limonlu Portakallı Kek

    Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

    Haşhaşlı Portakallı Kek

    Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













    Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

    portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

    Haziran - 2017