portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Tatlısı

Portakal Tatlısı,Bugünkü tarifimizin adı portakal tatlısı, beğeneceğinizden şüphem yoktur. Şimdiden afiyet olsun…

Portakal Tatlısı İçin Gerekli  Malzemeler,

  • Üç adet yumurta,
  •  Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir çay bardağı yoğurt,
  • Bir çay bardağı süt,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir paket kabartma tozu,
  •  Bir paket vanilya,
  • Üç su bardağı un.(hamurun kıvamına göre un ekleyebilirsiniz)
  •  Dört adet portakal.
  •  Bir adet limon,
  • Bir tutam tuz.

Şerbeti İçin:

  • Üç çay bardağı toz şeker (portakalların tat oranlarına göre şeker oranını azaltabilirsiniz veya arttırabilirsiniz),
  • Bir su bardağı su,
  • İki su bardağı portakal suyu.

Üzerini Süslemek İçin:

  • Bir adet portakalın kabuğunun rendesi.

Portakal Tatlısı Hazırlanışı,

 İlk olarak dört adet portakallarımızı temiz su ile yıkıyoruz. Daha sonra dört adet portakalımızı kabuklarını rendeliyoruz. Onu güzel bir yere kaldırıyoruz. Portakal sıkacağını alıp portakalları sıkıyoruz ve elde ettiğimiz portakal suyunu kaldırıyoruz. Tabi portakalların sulu olup olmadığına göre portakal sayısını arttırabiliriz. Çünkü bazı portakalların suyu diğer portakallara göre daha azdır. Buna dikkat etmeliyiz.Üç adet yumurtamızı kasemize kırıyoruz. Bir çay bardağı toz şekerimizi yumurtanın üzerine döküyoruz. Daha sonra elimizle ya da bir mikser yardımı ile yumurtalarımız ve toz şekerimiz iç içe girene kadar çırpıyoruz.

 İstenilen kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra bir çay bardağı sütümüzü, bir çay bardağı yoğurdumuzu ve bir çay bardağı sıvı yağımızı karıştırdığımız şeker ve yumurtanın içine ilave ediyoruz.

Portakal Tatlısı

Hepsini hep beraber karıştırıyoruz. Ayrı bir kaseye üç su bardağı unumuzu döküyoruz. İçerisine bir paket vanilyayı ve ardından bir paket kabartma tozunu ilave ediyoruz. Ve biraz karıştırıyoruz. Daha önceden karıştırmış olduğumuz şeker, yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağın içine bir elek yardımı ile ayrı bir kasede hazırlamış olduğumuz un, vanilya ve kabartma tozunu yavaş yavaş eliyoruz. 

Eleme esnasında diğer taraftan karıştırmaya devam ediyoruz. Bir tutam tuz atıyoruz tabi tuz kişinin isteğine göre; çünkü her yemeğe mutlaka bir tutam tuz atmak yemeğin bereketini arttırır. Karıştırdığımız harcı tepsiye döküyoruz ve fırına atıyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımız da yüz seksen derecede yirmi dakikada pişiriyoruz. Daha sonra bir kürdan yardımı ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer çok azda olsa kekiniz pişmedi ise fırını kapatıp içinde bekletebilirsiniz buda kekin pişmesini sağlayacaktır.

Portakal Tatlısı Şerbetin hazırlanışı,

Bir tencereye bir su bardağı suyumuzu, önceden sıktığımız dört portakalımızı ve elde ettiğimiz iki su bardağı portakal suyumuzu tencerenin içerisine ilave ediyoruz ardından üç çay bardağı şekerimizi de ilave edip karıştırıyoruz ve tüpte pişmeye bırakıyoruz. Şerbetin şeker oranını arttırıp arttırmamak sizin elinizde. Daha fazla şeker ilave edebilirsiniz. Kaynamaya başladığında iki veya üç damla limon sıkıyoruz. Ve şerbetimiz kıvamına gelince tüpten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin üstüne döküyoruz. Daha önceden rendelediğimiz portakal kabuklarını sunum esnasında süslemek için üzerine döküyoruz. Tabi isterseniz kekinizi hazırladığınız sırada rendelediğiniz portakal kabuklarını da isteğe göre ilave edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 17:58:35

Portakal Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakal Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017