portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Cevizli Kurabiye

Portakallı Cevizli Kurabiye, enfes tadı ve mis kokusu ile gönüllere taht kuracak bir kurabiyedir. Çay ve kahve yanında güzel gider. Ama soğuk meşrubatların yanında da güzel uyum sağlayacaktır. Herkesin severek yiyeceği bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ediyorum. 

Portakallı Cevizli Kurabiye İçin Gereken Malzemeler
  • İki tane kalın kabuklu portakal, 
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker, 
  • Bir paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında) 
  • Bir tane kabartma tozu, 
  • Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz, 
  • Altı su bardağı un. 
Portakallı Cevizli Kurabiye Yapılışı

Öncelikle portakalların dışını güzelce yıkayın ve kurulayın. Sonra rendenin ince kısmı ile portakalların turuncu kabuk kısmını rendeleyin. Portakalları rendelerken almamaya dikkat edin acılık verebilir. Rendeleme işlemini bitirince, portakalların dışında kalan beyaz kısımlarını bıçak ile soyun. Portakalların dışı güzel bir şekilde soyulduktan sonra portakalları rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Bu işlemi robot yardımı ile de yapabilirsiniz. Daha sonra yoğurma kabına margarini, portakal kabuğu rendesini, rendelenmiş portakalları, kabartma tozunu, toz şekeri ve iri çektiğiniz yada dövdüğünüz cevizi koyarak güzelce yoğurun. Karışan malzemelere az az un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Güzelce yoğurduğunuz hamurun üzerini bir kapak yada streç film ile kapatın, serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirin.
Portakallı Cevizli Kurabiye

 

Hamurun dinlenme süresi bitince tepsinizi ister yağlayın ister yağlı kağıt serin sonra fırını 200 dereceye ayarlayın. Serin bir yerde dinlenip hafif sertleşen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp koparıp yuvarlayın şekil vererek tepsiye yerleştirin. Bu işlemi yaparken ara ara elinizi az yağa sürün. Bütün hamuru bu şekilde yapın ve en son hamur bitince tepsideki şekilli hamurların üzerine toz şeker serpin. Hazır olan tepsiyi bir 20 dakika kadar daha serin bir yerde bekletin. Süre dolduktan sonra iyice ısınmış olan fırına tepsiyi verin. Kurabiyeyi pişmeye bırakın saate bakın 10 dakika sonra 200 derecede olan fırının derecesini 175 e indirin pişirmeye devam edin. Takribi 30-35 dakika kadar daha pişirin. Kurabiyeler pişme süresinde iken sakın fırın kapağını son 10 dakika öncesine kadar açmayın. Eğer fırınınız camlı ise oradan pişme aşamasını takip edebilirsiniz. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve tezgahın üstüne koyun, soğumasını bekleyin. 

Not; Kurabiye ilk başta yumuşak görünebilir ama soğuduğunda kendini çekecektir. Bu sebeple pişme aşamasında kontrollü olmanız gerekmektedir. Ayrı yet den bu tarif sert değildir, aksine yumuşak bir kurabiye oluyor bunu yerken anlayacaksınız bu durum sizi yanıltmasın. Yukarıda da belirtildiği üzere portakalların beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin ve güzel temizleyin ki kurabiyeniz de acımsı bir tat olmasın. 


Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:36:29

Portakallı Cevizli Kurabiye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Cevizli Kurabiye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017