portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Enginar

Portakallı enginar: İlkbaharda tezgahları süsleyen yazın müjdecisi olan besleyici, sağlıklı ve  lezzetli yemekleriyle sofralarımızı süsler enginar. Sağlıklı Akdeniz mutfağının özel yemeklerinden olan enginar özellikle karaciğer ve safra kesemizin dostudur. Kandaki yağ, kolesterol ve şeker düzeyini düşürür. Daha sağlık açısından bir çok faydalarının olduğu enginarın mevsimi gelince mutlaka tüketmeliyiz. Mevsimi dışında enginarı konserve olarak ta bulabiliriz. Enginar ile birçok sebze yemeği hazırlanabilir, bunlardan göze ve mideye hoş gelen portakallı enginar sağlık açısından faydalı olmanın yanı sıra lezzet olarak ta güzel bir tada sahiptir. Bol malzeme ile hazırlanan portakallı enginar özellikle gelişim dönemindeki çocukların öğünlerinde sıkça yer almalıdır. Sofralarda daha sık yer verilmesi gereken yemeklerden biri olan portakallı enginarın tarifini yapalım.

Portakallı enginar için gerekli olan malzemeler:
  • 4 Adet enginar.
  • 2 adet orta boy havuç.
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı kadar bezelye.
  • yarım çay kaşığı toz şeker.
  • Yarım çay bardağı portakal suyu.
  • Yarım su bardağı zeytinyağı.
  • 1 diş sarımsak.
  • 5-6 adet arpacık soğan
    Portakallı Enginar

  • 2-3 damla limon suyu.
Portakallı enginar yapılışı: Öncelikle sebzeleri yıkayıp doğrayacağız. Patatesleri ve havuçları yıkayıp kesme şekeri büyüklüğünde küp küp doğruyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz doğramıyoruz. Sarımsakları bıçak ile ince ince doğruyoruz. Enginarları kesip temizleyerek beyaz kısmını alıp suyun içerisinde bekletiyoruz.

Portakallı enginarı pişireceğimiz tencereyi ocağa alıyoruz içinde zeytinyağını ısıtıyoruz. Doğradığımız sarımsakları, havuçları ve arpacık soğanlarla beraber kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su ilave adin ve kısık ateşte 3-4- dakika kaynatıyoruz. Sonra toz şekeri, 2-3 damla limonu ve portakal suyunu ekleyerek karıştırıp son olarak tuzunu serpiştiriyoruz. Enginarları da kaynayan malzemelerin içerisine bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Üstü kapalı olarak orta ateşte pişiriyoruz. Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra patatesleri ve bezelyeleri ekleyerek ocağın ateşini kısıyoruz. Patatesler yumuşadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek yemeği tamamlıyoruz, portakallı enginarımız servis için hazırdır. Ilık servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:15:01

Portakallı Enginar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Enginar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017