portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuzlu kek, gerekse ıslak kek olarak her an her yerde karşımıza çıkabilecek kadar popüler bir pasta türüdür. Yapımı kolay ve oldukça çeşitli olan kek; doyurucu özelliği ile de ön planda tutulmaktadır. İçine koyacağınız (ana malzemeler haricinde) malzemeler tamamen size kalmış. Püf noktası, iyi kabarması ve içinin pişmiş olmasıdır. İyi kabaran güzel pişmiş bir kek ne çeşit olursa olsun, kendini yedirmeyi başarır. 

Mesela benim tercihlerim hep ıslak keklerden yanadır. Nedenini bilmem ama oldum olası soslu keklere karşı bir zaafım vardır. Hele bir de bu sos, mevsiminde toplanmış, sulu, mis kokan portakal ile hazırlanmış ise. Evet, bazılarımızın sadece kabuğunu rendeleyip kekin içine kattığı portakalın, suyu ile de kekimizi ıslatıyoruz. Soğuk kış aylarının C vitamini deposu olan bu meyvenin aromasını kekimizde kullanıyoruz. Bütün evi hatta tüm apartmanı saracak portakal kokusu ve kekimiz. Ve damağınıza bulaşan o yumaşacık tat. Mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir; portakallı ıslak kek. Meyve yediremediğiniz çocuklarınız için, harika bir yol. Yalnız kilo problemi olanlar için birazcık kalorisi yüksektir. Ama buna değecek bir lezzet olduğundan emin olabilirsiniz.

Portakallı ıslak kek tarifi malzemeleri
Portakallı Islak Kek

:
  • 3 tane orta boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı toz badem veya fındık 
  • 2 buçuk su bardağı un
  • Kabartma tozu
Islatmak için sosu:
  • 2 çay badağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı:

Öncelikle hepinizin bildiği gibi, yumurtaları ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yaklaşık 7 dakika kadar. Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu içine ekleyip karıştırıyoruz. Toz badem veya toz fındığı da ekledikten sonra, elekten geçirilmiş un ve kabartma tozunu da dahil edip düşük ayarda çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişirme süresini siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırma yöntemini kullanın. Güzelce kabarmış ve kızarmış kekimizi fırından çıkaralım. 15 dakika soğuması için beklesin. Biz bir kenarda keke dökeceğimiz sosumuzu hazırlayalım.
 Portakal suyunun içine toz şekerimizi dökelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım (ocakta  değil). Daha sonra soğuyan kekimizin üzerine eşit olarak bu portakal sosumuzu gezdirelim. Üstüne kremşanti sürebilir veya hafif pudra şekeri serperek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:02:14

Portakallı Islak Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Islak Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017