portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limonlusu, portakallısı, kremalısı, v.s. Benim sürekli yaptığım herkesin de beğenerek yediği bir tarifi paylaşmak istiyorum. Şimdiden kolay gelsin…

Portakallı kek için gereken malzemeler:

  • 4 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı toz şeker (tatlı sevmeyenler için 2 parmak azaltılabilir),
  • 1,5 su bardağı silme miktar buğday nişasta,
  • 1,5 su bardağı silme miktar un,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 1 adet venilya,
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu. 

Üzeri için

  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • 1 portakalın suyu. 

Portakallı Kek Yapılışı:              

Birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkardığımız yumurtaları karıştırma kabına kırılarak üzerine toz şeker ilave edilir ve derin bir kap içerisinde mikser yardımıyla çırpılır. üzerine sıvı yağ, vanilya, portakalın kabukları rendesi ve daha sonra portakalın suyu da eklenerek el yardımıyla çırpılır. Daha sonra sırasıyla un ve nişasta elenip mikser yardımıyla kıvamlı hale getirilene kadar çırpılır.

Portakallı Kek

En son olarak üzerine kabarma tozu elenir ve kaşık yardımıyla çok az karıştırılır. Kabartma tozları da konulduktan sonra çok karıştırılmaz ise daha iyi kabarır.

Yuvarlak borcam, fırça yardımıyla kuru yer kalmayana kadar iyice yağlanır. Bu işlemi kekin hamuruna kabartma tozunu ilave etmeden önce yaparsanız kek hamurunuzun bekleyerek çürümesini önlemiş olursunuz. Portakallı kek hamurunun tamamı yağlı borcama boşaltılır. (Kesinlikle pişirme kağıdı kullanmayın) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca kadar pişirilir. Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştikten sonra fırın kapağını 10 dakika açmayın daha sonra da biraz aralayıp 10 dakika içinde beklettikten sonra portakallı keki fırından çıkartarak soğumaya bırakın, Soğuduğuna emin olunca 12 eşit parça olacak şekilde üçgen üçgen dilimleyin. 

Portakallı kekin üzerine dilerseniz sadece pudra şekerini çay süzeği ile eleyerek süsleyebileceğiniz gibi pudra şekeri ve portakal suyu ile hazırlayacağınız sosu da kullanabilirsiniz. Bunun için pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırın ve kek soğuduğunda henüz dilimleme aşamasına geçmeden önce her yerine işit olacak şekilde yayın.


Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:05:03

Portakallı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017