portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yapılsa herkesin bu önyargısını kırabilir. Kereviz besleyiciliği bakımından mevsiminde taze taze alınıp tüketilmesi gereken sebzelerdendir. Portakallı Kereviz yemeği denenmesi gereken tariflerdendir. Hiç Kereviz yemeği yemeyen kişiler bile bu portakallı Kereviz yemeğini denedikten sonra çok beğenecekler. Kereviz in o pişerken bıraktığı kokuyu limon suyu ve portakal suyu ortadan kaldırıyor. Portakallı Kereviz yemeği yapmak istiyorsanız birkaç püf noktasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin, Kereviz in orta boylarda ve çok olgun olmaması gerekir. Kerevizi pişirirken saplarından ve yapraklarından yemeğe ilave etmek gerekir. Bu portakallı Kereviz yemeğinin aromasını artırmakta size yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra Kereviz kadar sapları ve yaprakları da besleyicidir. Şimdi birlikte portakallı Kereviz nasıl yapılır aşama aşama görelim. 

Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler, 
  • 1 kg Kereviz, 
  • 2 adet  orta boy havuç, 
  • 2 adet orta boy patates, 
  • 1 adet büyük boy soğan, 
  • 1 Su bardağı portakal suyu, 
  • 1 limonun suyu, 
  • 2 su bardağı su, 
  • Zeytinyağı, 
  • 1 adet küp şeker, 
  • 2 dal dereotu, 
  • Tuz
    Portakallı Kereviz

     
Portakallı Kereviz hazırlanışı, Kereviz yemeğinin yapılışına kerevizleri orta büyüklükte doğrayarak başlayalım. Derin bir kabın içerisine bir limonun suyunu ve bol miktarda su koyun. İçerisine yıkayıp süzdüğünüz kerevizleri koyup bekletin. Bu esnada uygun bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyun. Kabuklarını soyup doğradığınız soğan ve havucu zeytinyağının içerisine ilave edin. Pembeleşinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ardından küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Son olarak kerevizleri süzün ve içerisine ilave edin. Şimdi portakallı Kereviz yemeğinin en önemli kısmına gelelim. Bir bardak portakal suyunu koyduktan sonra, kerevizler pişecek tazeyse su ilave etmenize gerek yok. Eğer sert ise biraz sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri de ilave ettikten sonra kısık ateşte ortalama yarım saat pişirin. Yemeğin pişip pişmediğini sebzeleri kontrol ederek anlayabilirsiniz. Tercihe göre portakallı Kereviz yemeği sıcak yada soğuk servis edilebilir. Portakallı Kereviz yemeğini servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotunu ince ince doğrayıp serpiştirin. Portakallı Kereviz yemeği sunuma hazır, Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 08.10.2016 11:21:58

Portakallı Kereviz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Kereviz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017