portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Limonlu Kek

Portakallı limonlu kek, en sevdiğim kek çeşitleri arasında yer alır. Hele içindeki o mükemmel portakal ve limon karışımı aroması ve o enfes kokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezleri haline gelmiş lezzetlerden olmayı başarmışlardır. Kış aylarının da gelmesiyle şu an kolayca bulabileceğiniz portakal ve limon içerdiği C vitamini sayesinde sağlık açısından da oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Sadece misafirleriniz için değil akşam yemeklerinden sonra eşiniz ve çocuklarınıza da çay yada meyve suyu ile sunabileceğiniz ve çok sevecekleri bir kek çeşididir portakallı, limonlu kek. Kek yapmayı seviyor ama tutturamıyorsanız bir kaç küçük ip ucu vereyim sizlere. Öncelikle şeker ve kullanılacak yumurtayı çok iyi çırpmak gerekiyor, ta ki krema kıvamına gelene kadar. İkinci püf noktası ise unu eleyerek ekleyin kek hamurunun içine, üçüncü püf noktası ise kabartma tozunu en son ve eleyerek ilave etmek olacaktır. Son olarak da fırının kapağını ilk 20 dakika açmamak gerektiğini unutmayın. Şimdi bu enfes lezzetlerden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Portakallı limonlu kek için gereken malzemeler 
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet portakal suyu 
  • 1 adet limon 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • Yeteri kadar un 
Portakallı limonlu kek yapılışı 

İlk önce ve limonun kabuklarını rendeliyoruz.
Portakallı Limonlu Kek

Portakalların suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz. Ardından yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz (krema kıvamına gelene kadar). Çırptığımız yumurta ve şeker karışımına 1 su bardağı sıvı yağı, portakal suyunu, portakal ve limon kabuğu rendesini, vanilyayı, tarçını ve unu eleyerek ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu yine bir elek yardımı ile eleyerek ekliyor,ardından bir kaç defa karıştırıp yağlamış olduğumuz kek kalıbının içine boşaltıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırının içerisine kek kalıbını koyuyoruz. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Yoksa kek istediğimiz gibi kabarmaz. Ardından ara ara pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla kontrol ediyoruz. Eğer batırdığımız çatala kek hamuru yapışmıyorsa kek olmuş demektir. Fırından alıp biraz soğumasını bekledikten sonra kalıbı bir tepsi içerisine ters çevirip çıkarıyoruz. Dilimlemek için acele etmeyin çünkü eğer sıcakken dilimlemeye kalkarsanız kek dağılıp parçalanacaktır. Bu yüzden iyice soğumasını bekleyip öyle dilimleyin ve servis tabaklarına alıp servis edin. 

Afiyet olsun  





Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:01:57

Portakallı Limonlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Limonlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017