portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Portakallı Lorlu Kurabiye

Portakallı Lorlu Kurabiye: Bugünkü menümüzde bir bardak sıcak çay yanına iyi gidebilecek bir tarif var. Bu portakallı lorlu kurabiyenin tarifi yıllar öncesine ait, sanırım Portakal Ağacı sitesinden alıp yaptığım, çok hoşuma giden lezzetli bir kurabiye idi. Şimdi bu kurabiyeyi hep birlikte tekrar yapmayı deneyeceğiz. Umarım sizlerde benim kadar sever ve beğenerek yersiniz. Bu tarifte bulunan portakal kabuğu ile loru birlikte gördüğünüzde belki kıvırabilirsiniz. Ama kendinize bir iyilik yaparak, mutfağınızda bu portakallı lorlu kurabiyeyi yapın, inanın şimdiye kadar niye yapmadığınıza pişman olacaksınız.

Portakallı Lorlu Kurabiyenin Malzemeleri:

Hamuru için;

  • 250 gr tereyağı ya da margarin (yağ oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt(100 ml)
  • 1 çay bardağı şeker (50 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar un

İçi için;

  • 4 adet portakalın kabuğu
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (100 gram)
  • 250 gr tuzsuz lor peyniri 

Portakallı Lorlu Kurabiye Yapılışı: 4 tane portakal kabuğunu küçük küpler şeklinde kurabiyenin içini hazırlamak için doğruyoruz. Doğradığımız bu kabukları bir tencereye koyup, üzerini geçinceye kadar su doldurup, ocakta kaynatıyoruz.

Portakallı Lorlu Kurabiye

. Bu kaynama 1-2 dakika daha sürmeli bu aşamadan sonra pişen portakal kabuklarının suyunu süzüyoruz. Bunu 3 defa daha tekrarlıyoruz. Yani portakal kabuklarını 3 defa kaynatarak suyunu süzüyoruz. Dördüncü seferinde suyu süzülen portakal kabuklarının üstüne şeker ile suyu ilave edip, tekrar kaynatıyoruz. Kaynayan bu karışımın suyunu, portakal kabukları çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Suyu tamamen çektikten sonra ocaktan indirip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra lor peyniri ile iyice karıştırıyoruz.

Portakal kabukları pişirme işi bittikten sonra elimizde bulunan tüm malzemeleri kullanarak hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.  Unu, azar azar ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda hamur hazırlıyoruz.

Yoğurduğumuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirip, sonra hamurdan kaysı büyüklüğü miktarınca yumaklar alıp, içlerine mümkün olduğu kadar hazırladığımız karışımdan koyup, yuvarlayıp kapatıyoruz. Kurabiyeleri koyacağımız fırın tepsisine ilk önce yağlı kağıt seriyoruz. Onun üzerine Çiğ kurabiyeleri dizip, beş dakika önceden 175 C’ye ısıttığımız fırın içinde üzeri hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca, kurabiye üzerine, pudra şekeri serpiştirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:04:15

Portakallı Lorlu Kurabiye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Lorlu Kurabiye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Vişne Ve Portakal

Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyl...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Portakallı zeytinyağlı kereviz: sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bir yemek olan portakallı zeytinyağlı kereviz kişi sağlığı üzerindeki...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018