portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra mutfaklarımızda kek, pasta, reçelin yanı sıra birçok farklı lezzetlere de lezzet katmaktadır. Portakal enfes lezzetinin yanı sıra kendine özgü hoş aroması ve kokusu ile de mutfakların vazgeçilmez meyveleri arasında yerini almaktadır. Sizlerde portakalın bu eşsiz lezzeti ve aromasından mahrum kalmak istemiyorsanız sizler için portakallı pasta tarifimizi denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. İster doğum günü pastası olarak, isterseniz evde sağlıklı bir pasta hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir pasta olan portakallı pastamızı arzu ederseniz buyurun birlikte hazırlayalım.

Portakallı Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Keki İçin
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
Kreması İçin
  • 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 6 çorba kaşığı elenmiş un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
Portakal Jölesi İçin
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
Pastanın Ara Katı İçin
  • 2 adet orta irilikte portakal
Üzeri İçin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Portakallı Pasta Hazırlanışı
Portakallı pasta hazırlığımıza ilk olarak uygun bir çırpma kabının içine yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından kırılan yumurtaların üzerine toz şekeri de ilave ederek çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurta kar şekline gelinceye kadar çırparak üzerine sıcak su, un ve kabartma tozu ekleyerek karışım kek kıvamı alıncaya kadar çırparak hazır hale getirelim.
Portakallı Pasta

Hazır hale gelen hamurumuzu yağlanarak unlanmış yuvarlak cam tepsiye dökerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına vererek kekimiz kabarıp pembeleşinceye kadar pişmeye bırakalım. Kek istediğimiz şekilde piştikten sonra fırından alarak temiz bir mutfak bezinin üzerine tepsiden ters çevirip çıkartarak soğuması için beklemeye bırakalım.

Bizde bu sırada pastamızın Kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye tüm krema malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak kremamız koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirdikten sonra üzerine 1 paket vanilya ekleyip birkaç dakika kadar daha karıştırarak kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğumaya bıraktığımız keki tam ortasından ip veya kekin bir bıçak yardımıyla ortasından ikiye ayırarak her iki parçayı da taze sıkılmış 2-3 çorba kaşığı portakal suyu ile ıslatarak alt parçayı keki pişirdiğimiz yuvarlak tepinin içine yerleştirelim. Daha sonra pişirerek soğumaya bıraktığımız kremanın yarısını tepsiye yerleştirdiğimiz kekin üzerine dökerek güzelce yayalım. Ardından yarım ay şeklinde dilimlediğimiz portakalları kremanın üzerine döşeyerek portakalların üzerine kremanın yarısını da dökerek yaydıktan sonra kekin diğer parçasını kremanın üzerine düzgün bir şekilde kapatarak yerleştirelim.

Portakallı pastamızın üzeri için 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çukur bir kabın içinde şanti koyulaşıncaya kadar çırpalım. Bir süre dinlendikten sonra pastanın üzerine güzelce yayalım. Ardından pastamızın son aşaması olarak portakal suyu, şeker ve nişastayı ufak bir tencereye alıp sürekli karıştırarak karışım jöle kıvamına gelinceye kadar pişirerek ocaktan alıp soğumasını sağladıktan sonra pastamızı istediğimiz şekilde süsleyerek hazır hale getirdiğimiz pastamızı buzdolabına alarak en az bir gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:17:06

Portakallı Pasta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Pasta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....

Hamilelikte Portakal

Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakal Diyeti

Portakal diyeti, Günümüzde her kadının hayalidir fit ve zarif bir vücuda sahip olmak. Uzun vadeli diyetlerde insanlar sabırsızlıklarına yenilip uygulamaktan vazgeçmektedir. Bundan dolayıdır ki, bir çok şok diyetler keşfedilmiştir....

Portakallı Tavuk

Portakallı tavuk; Tavuk günümüzde en çok tüketilen beyaz et ürünüdür. O yüzdende her mutfağın kesesine uyan bir besindir. Özellikle bin bir çeşit yemeklerinin içerisinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek her kadının ye...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017