portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve parçacıkları gelir. Fırında pişmeye başlarken gelen portakal kokusu aklınızı başınızdan alacak. 

Portakallı tart için malzemeler, 

  • 1 tam bardak+bardağın dörtte biri kadar un
  • su bardağının dörtte biri kadar mısır unu  
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı tereyağı 
  • ve tart kalıbını yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üst krema için, 

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 80 ml krema(marketlerde satılan küçük paket kremalar tam geliyor)

Üzeri için,

  • 3 adet dilimlemiş ve kabukları soyulmuş portakal
  • Ve hazır tart jölesi  

Yapılışı,

Un, mısır unu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kabına alıp tereyağı da  ilave ederek parmak uçları ile yoğuralım. Vanilya ve yumurta sarılarını da ekleyerek tekrar toparlayalım.

Portakallı Tart

Bu aşamada yağlı bir hamur hazırlayacağımız için hamuru çok hızlı bir şekilde toparlayıp, soğuması için streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım. 30 dakika dinlendirelim.Yayılan bir hamurla tart yapmak imkansızdır. 28 cm lik tart kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Dinlenen tart hamurunu un serpilmiş tezgaha yayıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Hamuru yağlanmış tart kalıbına serip kenarlarını düzelterek elimizle iyice kalıba yapışmasını sağlayalım. Pişerken kabarmaması için çatalla üzerlerine delik açalım. Hamurun üzerine yağlı kağıt serip kabarmaması için ağırlık yapacak şekilde nohut taneleri koyalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Nohut tanelerini alıp 5-6 dakika daha pişirelim. Pişen tartı kalıptan çıkarıp tel bir ızgara üzerinde iyice soğutalım. 

Portakallı Krema için, paket krema hariç tüm malzemeleri pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Altını kapatıp kabuk bağlamaması için arada sırada karıştıralım. Karışıma paket kremayı da ekleyip mikser yardımı ile 10 dakika çırpalım. İyice soğuduğundan emin olalım

İyice soğumuş olan tart hamurunun üzerine krema döküp yayalım. Kremanın üzerine dilimlenmiş portakalları düzgünce yerleştirdikten sonra hazır tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp portakalların üzerine dökelim.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:16:08

Portakallı Tart Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Tart"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017