portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Turta

Portakallı Turta, Mutfaklarınıza yeni bir lezzet getirecek olan hem tatlı, birazcıkta ekşi ama oldukça güzel ve iç açıcı bir tarife hazır mısınız. Soğuk havalarda birçok hastalık ile savaşmak zorunda kalırken oldukça faydalı ve bol miktarda C vitamini içeren portakallı turta tarifi bence tam da bu mevsimde göre bir tatlı tarifi. Turta genellikle elmalı yapılır, ancak portakallısı da inanın şahane oluyor. Alt kısmı oldukça gevrek içi ise yumuşacık, aklınızda harika tadı kadar kokusunda kalacağı enfes bir tatlı olan portakallı turta sizin için beş çaylarının yanında harika bir seçim olacak. Aynı zamanda bayan oturmalarında da konuklarınıza ikram ettiğinde birçok övgü toplayacağınıza da emin olabilirsiniz damarlarımıza şenlendirecek olan portakallı turta ye hoş sohbetle tüketmenizi dileyerek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Portakallı turta tarifi malzemeler: 

Keki için:
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram paket margarin 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet vanilin
  • Alabildiği kadar un
Sosu için: 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için: 
  • Dövülmüş antepfıstığı
Portakallı turta tarifinin yapılışı: 

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri ilave edip yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Portakallı Turta

. Daha sonra kabın içerisine eritilmiş margarin, süt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine ilave edin ve bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tart kalıbının içerisine hazırladığınız kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişen tart hamurunun soğumasını beklerken bu arada tartın portakal sosu hazırlamak için portakal suyu, tuz şeker ve nişastayı bir tencerenin içerisine alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştırın. Portakal sosu ılındığında kekin üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda yaydıktan sonra portakallı tartı buzdolabında yaklaşık bir saat kadar beklettin. Buzdolabından çıkardığınız portakallı tartın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:28:30

Portakallı Turta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Turta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017