portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Turta

Portakallı Turta, Mutfaklarınıza yeni bir lezzet getirecek olan hem tatlı, birazcıkta ekşi ama oldukça güzel ve iç açıcı bir tarife hazır mısınız. Soğuk havalarda birçok hastalık ile savaşmak zorunda kalırken oldukça faydalı ve bol miktarda C vitamini içeren portakallı turta tarifi bence tam da bu mevsimde göre bir tatlı tarifi. Turta genellikle elmalı yapılır, ancak portakallısı da inanın şahane oluyor. Alt kısmı oldukça gevrek içi ise yumuşacık, aklınızda harika tadı kadar kokusunda kalacağı enfes bir tatlı olan portakallı turta sizin için beş çaylarının yanında harika bir seçim olacak. Aynı zamanda bayan oturmalarında da konuklarınıza ikram ettiğinde birçok övgü toplayacağınıza da emin olabilirsiniz damarlarımıza şenlendirecek olan portakallı turta ye hoş sohbetle tüketmenizi dileyerek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Portakallı turta tarifi malzemeler: 

Keki için:
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram paket margarin 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet vanilin
  • Alabildiği kadar un
Sosu için: 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için: 
  • Dövülmüş antepfıstığı
Portakallı turta tarifinin yapılışı: 

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri ilave edip yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Portakallı Turta

. Daha sonra kabın içerisine eritilmiş margarin, süt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine ilave edin ve bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tart kalıbının içerisine hazırladığınız kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişen tart hamurunun soğumasını beklerken bu arada tartın portakal sosu hazırlamak için portakal suyu, tuz şeker ve nişastayı bir tencerenin içerisine alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştırın. Portakal sosu ılındığında kekin üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda yaydıktan sonra portakallı tartı buzdolabında yaklaşık bir saat kadar beklettin. Buzdolabından çıkardığınız portakallı tartın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:28:30

Portakallı Turta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Turta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....

Hamilelikte Portakal

Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakal Diyeti

Portakal diyeti, Günümüzde her kadının hayalidir fit ve zarif bir vücuda sahip olmak. Uzun vadeli diyetlerde insanlar sabırsızlıklarına yenilip uygulamaktan vazgeçmektedir. Bundan dolayıdır ki, bir çok şok diyetler keşfedilmiştir....

Portakallı Tavuk

Portakallı tavuk; Tavuk günümüzde en çok tüketilen beyaz et ürünüdür. O yüzdende her mutfağın kesesine uyan bir besindir. Özellikle bin bir çeşit yemeklerinin içerisinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek her kadının ye...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017