portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Zeytinyağlı Enginar Portakallı

Zeytinyağlı Enginar Portakallı, Enginar en besleyici en sağlıklı sebzelerden biridir. Bu besleyici sebzenin vücut için faydaları saymakla bitmez. Doğal bir antioksidan olan enginar kalp, damar, yüksel kolesterol için bulunmaz bir nimettir. Enginar tam bir karaciğer dostu olup, safranın kolay akışını sağlar ve karaciğeri temizler. Ayrıca lifli bir sebze olması özelliği ile sindirim sisteminin düzenlenmesine yardım eder. Enginarın içindeki A vitamininin vücutta yeterli derecede emilebilmesi için zeytinyağlı olarak tüketilmesi daha faydalıdır. Bundan dolayı vereceğimiz tarif enginarın bu özelliğinden tam olarak faydalanmanızı sağlayacak. Tarifimize geçelim.

Zeytinyağlı Enginar Portakallı malzemeleri,

  • 5 adet enginar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı un 

Üzeri için,

  • ince ince kıyılmış 6 sap dereotu 

Zeytinyağlı Enginar Portakallı Yapılışı,

Havuçlar daha sert olduğundan dolayı ilk olarak küp, küp doğranmış havuçları ve yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağını da ilave ederek bir tavada soteleyelim.

Zeytinyağlı Enginar Portakallı

Sotelenmiş olan havuç, soğan karışımına 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ve 6-7 dakika kadar pişirelim. daha sonra karışıma patates ve bezelyeleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirelim. Karışım suyunu çekince ocaktan alalım. Enginarları geniş bir tencereye yerleştirelim. Enginarların içini havuçlu, patatesli ve bezelyeli karışımla dolduralım. Bir kabın içinde toz şeker, tuz, un, limon ve portakal suyu karışımını güzelce çırpalım. Bu karışımı doldurulmuş enginarların üzerine dökelim. 1.5 su bardağı sıcak suyu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. Enginarlara çatal batırdığınızda rahatlıkla deliniyorsa pişmiş demektir. Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alıp buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz lezzeti daha da artacaktır. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:44:48

Zeytinyağlı Enginar Portakallı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Enginar Portakallı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Vişne Ve Portakal

Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyl...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Portakallı zeytinyağlı kereviz: sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bir yemek olan portakallı zeytinyağlı kereviz kişi sağlığı üzerindeki...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018