portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Zeytinyağlı Kereviz Portakallı

Zeytinyağlı kereviz portakallı, müthiş derecede sağlıklı ve besleyici bir zeytinyağlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı yiyecekler tüketmek hem kalp sağlığı için önemli hemde vücut hafif kaldığı için kendinizi daha iyi hissetmektesiniz. Kerevizin faydaları saymakla bitmez bildiğiniz gibi. Özellikle karaciğer üzerindeki olumlu etkileri tartışılmaz. Birde bu yemeğe portakal eklendiği zaman ekstra sağlıklı hale gelmekte. Zeytinyağlı kereviz portakallı, ayda 4-5 kez tüketebileceğiniz çok güzel bir tarif. Dolapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Akşamları yemek yemektense 1 tabak yer yatarsınız. Hem vücut dinlenmiş olur. Bu sayede sabah daha dinamik uyanabilirsiniz. Ağır yemekler yedikten sonra sabahları uyanmak gerçekten bazen çok zor olmakta. Bu kadar gevezelikten sonra artık zeytinyağlı kereviz portakallı, tarifine geçelim dilerseniz. Öncelikle malzemelerden başlayalım. 

Zeytinyağlı kereviz portakallı Malzemeler
  • 6 adet orta boy kereviz
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağlı kereviz portakallı Yapılışı
İlk etapta ön hazırlığımızı yapalım.
Zeytinyağlı Kereviz Portakallı

Kerevizleri güzelce soyduktan sonra eşit parçalar halinde dilimliyoruz. Kararma yapmaması için limonlu suda beklemeye alıyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve kerevizden biraz daha ince parçalara ayırıyoruz. Patates kerevize nazaran biraz daha geç pişecektir. Patatesleri de suyun içerisine bırakıyoruz. havucu da julyen şeklinde parçalara ayırıyoruz. Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin bu aşamasında soğanları soyup yemeklik şekilde doğruyoruz. Tencereye aldığımız soğanları zeytin yağında hafiften pişiriyoruz. Az kavrulunca su ilave ediyoruz. İçerisine julyen doğranmış havuçları ilave ediyoruz. 2-3 dakika pişiriyoruz. Dilimlediğimiz patatesler ve limonlu suda duran kerevizleri de suya ilave ediyoruz. İsterseniz kereviz yapraklarını da içerisine atabilirsiniz. Güzel bir aroma verecektir. 

Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin son aşamasında portakal suyu, tuz ve şekeri de ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bıkıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servis ederken yanında 1 parça limon verebilirsiniz. Ayrıca üzerine doğranmış maydanoz serperek görselini artırabilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:29:37

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Kereviz Portakallı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017