{ "title": "Çikolatalı Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Cikolatali-Portakalli-Kek-56.jpg", "date": "21.01.2024 08:39:16", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın çayın yanına güzel bir kek yapmak isterse eğer çikolatalı portakallı kek yapmanızı tavsiye edebiliriz. Hem kokusu ile kendine bağlayacak hem de lezzeti ile bir kere daha yapmak için can atacağınız bir tarif. Sevdiklerinizin de çok beğeneceği bu keki size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Çikolatalı portakallı kek için gerekli malzemeler
Çikolatalı portakallı kek nasıl yapılır?

Çikolatalı portakallı kek yapmak için geniş ve biraz derin bir karıştırma kabı alın. İçerisine yumurtaları kırıp ilave edin. Üzerine toz şekeri ilave edin ve köpüklü bir kıvama gelene dek karıştırın. İstenilen kıvama gelmiş olan karışımın üzerine süt ile sıvıyağı ekleyin ve karıştırın. Homojen bir kıvam alan karışımın içerisine diğer unlu malzemeleri ekleyin ve çırpıcı ile bir güzel karıştırın.

Bir tane portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Taze sıkılmış olan portakal suyundan bir çay bardağı kadarını karıştırma kabına ilave edip karıştırın. Eğer portakal acı ise yarım çay bardağı da yeterli gelecektir. Portakal kabuğu rendesini de ekleyip çırpıcı ile birkaç saniye karıştırıp çırpma işlemini bitirin.

Fırının ayarını yaklaşık 185 dereceye ayarlayın ve fırının içerisi ısıtın. Kek kalıbının her tarafını önce margarin veya tereyağı ile yağlayın. Ardından üzerine un serpiştirin ve kek hamurunu kalıbın içerisine yayın. Tepsiyi hafif sallayın ve fırına gönderin. Yaklaşık olarak fırında 25 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Sürenin ardından keki fırından alın ve dinlenmesi için birkaç dakika bekletin. Biraz ılık hale geldiğinde dilimleyip servis tabaklarına alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }