{ "title": "Damla Çikolatalı Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Damla-Cikolatali-Portakalli-Kek-38.jpg", "date": "19.01.2024 07:10:30", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Damla Çikolatalı Portakallı Kek, Çikolata ve portakalın birbirini tamamladığını bu kekte göreceksiniz. Birbirine yakışan en güzel en tatlı kek. Genelde kış mevsiminde tercih edilir. Çünkü portakalın mevsimi kıştır taze ve lezzetli olacaktır. Portakal ve çikolata birleşimi hakkında şüphe duyabilirsiniz sakın yanılmayın. Denedikten sonra bu keki her zaman yapmak isteyeceksiniz. Çay saatinize uyacak en iyi lezzet arasına girebilir. Portakalın kabuğunu kekiniz içerisinde kullanabilirsiniz. İnce kabuklu portakal kullanırsanız acı bir tat elde etmezsiniz. Tadı enfes olur. Mutlaka ince kabuklu portakal ile deneyin. Kekiniz biraz ıslak olmasını istiyorsanız tereyağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.

Damla çikolatalı portakallı kek için malzemeler
Damla çikolatalı portakallı kek Nasıl Yapılır?

Fırınınızı 200 derece başlatınız önceden. Büyük boy bir portakal yıkayınız. Yıkadığınız portakalın kabuğunu soymayınız iri iri doğrayıp robottan geçiriniz. Eğer robotunuz yoksa portakalı elinizde sıkınız, kabuğunu da rendeleyebilirsiniz. Portakalları koyduğunuz robotun içine tereyağı, zeytin yağ ekleyiniz. Şekerinizi eklemeyi unutmayın. Robotun içine yumurtanızı teker teker kırıp ekleyiniz. Çırpmaya devam ediniz tamamen birbirine karışana kadar. Kendinize bir kâse ayarlayınız robottan geçirdiğiniz kek karışımını geniş bir kâseye alınız. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek çırpınız kabartma tozunu üzerinde eleyiniz el çırpıcısı ile devam ediniz. Yavaş çırparsanız yorulmaz daha iyi kıvam alır. Keki iyi bir şekilde çırpmak önemlidir. Damla çikolatanızın yarısını avucunuza alarak hamurunuza ekleyiniz. Daha önceden ayarladığınız dikdörtgen ya da daire şeklinde kek kalıbını alınız. İçerisini yağlayınız kekin yapışmaması için isterseniz içerisine yağlı kâğıt koyabilirsiniz sizin için rahatlık olur. Hazırladığınız hamuru kek kalıbına yavaşça akıtınız tam dolmayacak şekilde. Ayırdığınız kalan damla çikolatanızı kek hamurunun üzerine eşit şekilde serpin. Kek kalıbınız hazır durumda önceden ısıttığınız 200 derece fırının içerisine koyunuz 40 dakika kekinizi pişirin. 40 dakikanızın sonunda kekinizin testini yapmak için çatak yardımı ile hamurunuzun içinin piştiğini anlarsınız.

Afiyet olsun.
" } ] }