{ "title": "Elmalı Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Elmali-Portakalli-Kek-14.jpg", "date": "21.01.2024 16:50:49", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "
Elmalı portakallı kek hem lezzetli hem de besleyici olması bakımından oldukça fazla tercih edilen kek tarifleri arasında yer almaktadır. Bu kek tarifini kullanarak 5 çaylarınızı değerlendirebileceğiniz gibi çocuklarınıza lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilmeniz söz konusu olabilecektir. Bu bakımdan sık kullanılan tarifleriniz arasına bu kek tarifini de mutlaka eklemelisiniz. Hem ailenize hem de misafirlerinize enfes tatlar sunabilmek için mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Elmalı Portakallı Kek Malzemeleri
Üstü için
Elmalı Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak karıştırma kabımızın içine şeker ve yumurtayı alıyoruz. İkisini iyice beyaz ve köpüklü bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve tarçınımızı da ekleyerek tekrar homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Buraya kadar mikser kullanmanız daha iyi olacaktır. Böylelikle karışımı daha iyi çırpabilirsiniz, ancak bundan sonraki aşamalarda mikseri kullanmamanız gerekmektedir. Mikseri bıraktıktan sonra karışımın içine maden suyunu ekleyin ve biraz karıştırın. Daha sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu eklemeye başlıyoruz. Çok cıvık olmayan bir kek hamuru elde ediyoruz ve içerisine kabuğunu başka bir yerde rendelemiş olduğumuz portakalı küçük küpler halinde doğrayarak ekliyoruz.

Hamurumuz hazır hale geldiğinde bir borcamı yağlayıp içine elmalı portakallı kek karışımını döküyoruz. Daha sonra üzerine portakal kabuğu rendesini serpiştirip incecik dilimlediğimiz elmaları yerleştiriyoruz. Son olarak da üzerine şekeri serpiştirip önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. Kekimizin üzeri kabarınca fırının derecesini 170 dereceye düşürüyoruz. Kekimiz piştiği zaman soğuması için biraz bekletiyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }