{ "title": "Elmalı Portakallı Kurabiye", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Elmali-Portakalli-Kurabiye-18.jpg", "date": "22.01.2024 01:30:56", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Elmalı Portakallı Kurabiye, Elma aroması ile portakal aromasının iç içe girdiği ve bir marmelat hazırlayarak bir araya getireceğimiz bu iki baskın aromanın kurabiye ye ne kadar çok yakıştığını anlatmak mümkün değildir. Üstelik yapımı son derece basit bir ölçüm ile hazırladığınız kurabiye hamurundan birçok küçük kurabiyeler çıkmaktadır. Bu nedenle porsiyonu fazla çıkan bu kurabiyeyi sizde toplu gelen misafirleriniz için gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Elmalı portakallı kurabiyenin en büyük özelliği ikisinin de aroması yoğun olmasına rağmen kurabiyeye ağır bir tat vermez. Kurabiyeyi yerken iki farklı tadın birbirine karışmasına rağmen ayrı ayrı tatlarını hissetmeniz mümkündür. Ayrıca akışkan lezzeti ile kurabiyeyi ısırırken hamurun ağız dağıldığını ve marmelat ise ağızda hızlıca yayıldığını hissedeceksiniz. Şimdiden Kolay Gelsin.

Elmalı Portakallı Kurabiye Malzemeleri
Marmelat için
Üzeri İçin: Pudra şekeri.

Elmalı Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı Portakallı Kurabiye için öncelikle marmelat hazırlanır. Kurabiyeler hazırlanana kadar marmelat soğusun diye. Elmalar iyice yıkanarak rendelenir. Portakalların kabukları soyulup küp-küp doğranır ve bir kaba alınarak elma rendesi ile portakallar harmanlanır. Daha sonra üzerine tarçın, ceviz ve toz şeker atılarak ocağın üzerine alınır ve kaynatılır. Marmelat kıvamına gelince ve suyu çekince ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.

Ayrı bir yerde yoğurma kabı alınarak içine margarini ve sıvı yağı koyarak iyice margarinin dağılmasını sağlayın. Böylelikle kurabiyeler daha gevrek olur. Daha sonra pudra şekerini yedirerek yoğurun. Daha sonra yoğurdu, unu, kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da ekledikten sonra hamuru iyice toparlayın. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve dair gibi açın. Ortasına marmelat koyarak kenarlardan bastırarak yanlar açık kalacak şekilde kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra pişen kurabiyeleri, fırından çıkarır çıkarmaz daha ilk sıcağı geçmeden süzgeç ile pudra şekerini serpin. Kurabiyenin sıcağında pudra şekerleri yapışır ve kurabiye soğuduktan sonra bile pudra şekerleri dökülmez.

" } ] }