{ "title": "Islak Portakallı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Islak-Portakalli-Kek-82.jpg", "date": "19.01.2024 18:55:02", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Islak portakallı kek, gerçekten baş döndüren bir lezzettir. Küçükten büyüğe herkesin severek yediği bu kek üstelik de çok pratiktir. Az zahmetle büyük lezzetler yapabilirsiniz. Habersiz gelen misafirlerinize veya bir çay yapıp arkadaşımı çağırayım diye bir düşünceniz varsa hemen 15-20 dakikaya hepsini halledersiniz. Özellikle çocuklar bayılarak yiyeceklerdir. Kış günlerinde artık portakallar çıkınca bolbol yapıp yedirebilirsiniz. Hem C vitamini olduğu için vitamin ve mineral deposu. Hem gripten koruyup hem de bağışıklığınızı kuvvetlendirip ve de aynı zamanda ıslak portakallı kek yemiş olacaksınız. İsterseniz tarife geçelim hemen.

Islak portakallı kek malzemeleri
Sosu için
Islak Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için geniş karıştırma kabına yumurtaları kırın ardından toz şekeri koyup karıştırın. Bu ikili yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve içine önceden eritip soğuttuğumuz tereyağı ve portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini de içine koyun ve karıştırın. Portakal kabuğu rendesinin bir tatlı kaşığını sosu için ayırmayı unutmayın. Sonra sütünü de ekleyin ve karıştırmaya devam edin son olarak unu ve kabartma tozunu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek karışımın içine katın. Diğer taraftan pişireceğiniz kek kalıbını önce yağlayın sonra biraz un serpin veya siz yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine de yerleştirin hiç fark etmez tamamen sizin tercihinize bağlı.

Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökülür ve biraz düzleştirir. Önceden ısıtılan 175-180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Kek piştiği yerde siz başka taraftan sosunu hazırlamak için bir tencere alıp ocağın üzerine koyun. İçine ilk olarak portakal suyunu koyun ardından şekeri ve portakal kabuğu rendesini de ilave edin ve karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada kekimiz piştiyse eğer fırından çıkarıp biraz havalandırın. Daha sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarın. Ardından dilimlere ayırın ve üzerine pişirip soğuttuğumuz portakallı sosu dilimlediğiniz kekin üzerine gezdirin ve çekmesini bekleyin. Siz bunu kalıptan çıkarmadan evvel veya çıkardıktan sonra da sosu dökebilirsiniz ve yarım saat bekledikten sonra dilimlenerek servis edin. Kekler sosunu çektikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın. Islak portakallı kek tarifiniz hazır. Servis edebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }