{ "title": "Kabuklu Portakal Reçeli", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/kabuklu-portakal-receli.jpg", "date": "21.01.2024 08:55:14", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Kabuklu Portakal Reçeli, Portakal reçelinin malzemeleri kolay yapımı da bir o kadar zahmetlidir. Zahmetli olmasından kastım ise reçelin kıvamını tutturmanın zor olmasıdır. Portakal sulu bir meyvedir suyu fazla konulursa reçel cıvık olabilir ve özleşmez.

Kabuklu Portakal Reçeli Malzemeleri
Kabuklu Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakalları bol su ile yıkayıp kabuğunu dikkatli bir şekilde soyun. Portakalın kabukları oldukça ince soyulmalı, beyaz kısmı özellikle kalmalı. Daha sonra kabukları soyulmuş olan portakallar uygun bir tencerede bol su ile 5-6 dakika kadar haşlanır. Haşlanan portakallar içinde soğuk su olan bir kaba alınır. Portakallar soğuyana kadar soğuk su içinde bekletilir. Soğuduktan sonra suyun içinden alın ve suyunun süzülmesi için süzgece bırakın. Süzülen portakalları iri iri doğrayın ve bi kenarda bekletin. Büyük bir tencereye şeker ve suyu koyun ve orta ateşte 30-40 dakika şerbet kıvımını alıp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kaynayıp koyulaşan şerbete iri doğranmış portakalları ekleyin ve portakalları ezmeden yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin. Reçelin kıvamını anlamak için cam olan çay tabağına 1 kaşık kadar şerbeti koyup 3-4 dakika buzdolabında bekletin. Çıkardığınızda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demektir. Eğer cıvık bir kıvamı var ise biraz daha kaynatmak gerekir. Reçelin kıvamından emin olduğunuz zaman limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatılır. Ocak kapatılıp reçelin ilk sıcağı çıktıktan sonra kavanozlara doldurulup öylece bırakılır. İyice soğuduktan sonra kavanozların ağzı sıkıca kapatılır.
" } ] }