{ "title": "Kan Portakalı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/kan-portakali.jpg", "date": "19.01.2024 03:31:11", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Kan portakalı: Adından da anlaşılacağı gibi içi kıpkırmızı bir narenciye çeşididir. Günümüzde en çok kan portakalı Hatay'ın Erzin ilçesinde yetiştirilmektedir. Kan portakalı birçok hastalığı önlediği gibi bazı hastalıkların tedavisinde de etkili olmaktadır. İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar ve mide ve pankreas kanserini engellemeye yardımcı olur diğer portakallara göre 4 kat fazla c vitaminine sahiptir. İçerdiği vitaminler sayesinde kan portakalı vücudumuzu birçok hastalıktan koruduğu gibi yaşlanmayı da geciktirmektedir. Kan portakalını tüketen kişiler daha kolay kilo vermektedirler. Üstelik diyet esnasında insan vücudu gereken besinleri alamadığı için halsiz ve yorgun kalır kan portakalı insan vücuduna gerekli enerjisi sağlamaktadır.

Kan portakalının içerisinde bulunan antioksidan sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır ve kolesterolü dengeler. Kansere karşı insan vücudunu korur, stresle savaşır ve insan vücudundaki olası iltihabı yok eder. Anne adayları hamilelik süreçlerinde tükettikleri taktirde gerek bebekleri gerekse kendileri için önemli miktarda c vitamini sağlamış olurlar. Üstelik hamilelik de riskli olan birçok hastalıktan da korur. Kan portakalı içerdiği bol miktarda antioksidan sayesinde cildi gençlestirici özelliğe sahiptir. Uzun süre güneşe maruz kalan cildimizde lekeler oluşabileceği gibi cilt kanserine de yol açabilir. Kan portakalındaki antioksidan bu gibi rahatsızlıkların önüne geçmektedir.

Kan portakalı sayesinde kılı vermenizde hızlanmaktadır. Lifli meyveler arasında yer almaktadır. Diyet yapmakta olan bir kişi kan portakalını ara öğünlerde tükettiği sürece daha fazla tokluk hissine sahip olacaktır ve daha az yemek isteği oluşacaktır. Kan portakalında şeker oranı çok düşük olduğu gibi yağ oranında sıfırdır bu nedenle bütün diyet listelerinin arasında yer almaktadır. Üstelik de diyet nedeni ile zayıf düşen bünyeye gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Diğer portakallarla kıyaslandığında kan portakalının asit oranı daha düşüktür. Arterlerde biriken yağ oranını dengeler ve kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.

Kan portakalının faydaları oldukça fazladır başlı başına bir lezzet olduğu gibi farklı tatlarla da değerlendirilebilir. Örneğin kan portakalının suyunu sıkarak çeşitli muhallebiler veya tatlılar yapılabilir. Kan portakalını mutfakta renklendirici olarak da kullanıla bilinir. Üstelik hem faydalı hem de diğer kimyasal karışımlı gıda bayanlarından daha sağlıklıdır. Kan portakalından hazırladığınız marmelatlarla çeşitli pastalar ve meşrubatlar yapabilirsiniz. Unutmamak gerekli doğada sağlığınız için her şey mevcuttur.
" } ] }