{ "title": "Kırmızı Portakal", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/kirmizi-portakal.jpg", "date": "20.01.2024 02:05:54", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Kırmızı Portakal, diğer portakallara göre içerisinde 4 kat daha fazla C vitamini bulundurur. Hatay'ın Erzin ilçesinde yetişen kırmızı portakal dediğimiz meyvenin bir diğer adı da kan portakalı olarak bilinir. Hastalıkların önlenmesi için en önemli meyvelerden bir tanesidir. Aslında vitamin ve faydaları açısından bütün meyvelerin en önemlisidir diyebiliriz. Vücutta ezilen çürüyen darbe alan yerler var ise eğer kışın bol bol yenmesi önerilir çünkü bu görülen hasarları hemen iyileştirme özelliğine sahiptir.

Ziraat mühendislerinin araştırmasına göre kanseri önlediği kanıtlanmıştır. Özellikle de pankreas ve mide kanserine çok iyi geldiği bilinir. Yalnızca kansere faydalı değildir bir de gribe karşı koyabilir bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar kılcal damarları güçlendirerek kalp krizini de önlediği ispat edilmiştir. Kan portakalı taze sıkılmış halde düzenli olarak içildiği zaman yani günlük vitamin ihtiyacımız karşılandığı zaman içerisinde bulunan potasyum minerali kişinin tansiyonunu düzenler dengeler. Aynı zamanda ciltte olan leke ve kırışıklıkları azaltır yok ise önler. Yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer portakallardan 4 kat daha fazla C vitamini içeriyor ve bu yüzden de bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek insanın gücünü ve direncini arttırıyor. Cilt kuruluğuna da iyi geldiği cildi nemlendirdiği bilinir.
" } ] }