{ "title": "Kolay Portakal Reçeli", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/kolay-portakal-receli.jpg", "date": "21.01.2024 02:04:52", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Kolay Portakal Reçeli, reçel aslında iyi anlatıldığında her kesin kolaylıkla yapabileceği bir şeydir. Portakal reçeli de kıvam ve lezzet olarak denk getirmesi en kolay reçeller arasındadır. Kışın herkesin mutfağından eksik etmediği portakalı bir de reçel yaparak tatmayı deneyin. Sizde bu çok lezzetli ve son derece sağlıklı reçelden sevdiklerinizi mahrum etmek istemezseniz bu tarifi denemenizi öneririz. Kolay gelsin.

Kolay Portakal Reçeli Malzemeleri
Kolay Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakallar bütün haldeyken kabuğunun üzerini tıpkı kabak soyar gibi, üst tabakasını kazıyoruz. Küçük bir tencerenin içerisine portakalları yine bütün olarak alıyoruz. Üzerine boylarını aşacak kadar soğuk su doldurup kaynatıyoruz. Suyun rengi sararınca suyunu süzüp yeniden soğuk su dolduruyoruz ve yeniden kaynatıyoruz. Bu işlemi aynı şekilde 4 defa tekrarlıyoruz. Bir kabın içerisine soğuk su doldurup portakalları içine atıyoruz. Birkaç dakika soğuk suyun içerisinde bekledikten sonra çıkartıp, kuş başından biraz daha ufak olacak şekilde doğruyoruz.

Şerbeti için bir tencereye 2.5 su bardağı şekeri koyup, üzerine 1.5 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Bir miktar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıyoruz. Portakalları ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kavanoza doldurup kapağı açık vaziyette soğutuyoruz. Soğuduktan kapağını kapatıp kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }