{ "title": "Kurabiye Portakallı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Kurabiye-Portakalli-37.jpg", "date": "20.01.2024 16:14:33", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kurabiye Portakallı, Şimdiye kadar kurabiyenin bütün çeşitleri ile mutlaka karşılaşmış olmalısınız. Peki portakallı kurabiyeyi hiç denediniz mi?
Bilindiği gibi portakal aroması limon ve nane gibi çok yoğun bir meyvedir. Bu nedenle içinde bulunduğu her gıdaya öz aramasını verir. Kurabiyeye hem aramasını hem de rengini veren bu meyveyi şimdide kurabiye ile buluşturduk. Ancak kurabiye içine koyacağınız portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi de ölçülü olmak zorundadır. Çünkü fazla koyduğunuz zaman aroması acır ve kurabiyeyi ağırlaştırır. Az koyduğunuz zaman ise kurabiyeyi yerken portakalın yoğun aroma tadını alamazsınız. Bu nedenle ölçüye çok dikkat etmek gerekir.

Kurabiye Portakallı Malzemeleri
Üzeri için
Kurabiye Portakallı Nasıl Yapılır?

Kurabiyenin portakallı olması kurabiyeye bambaşka bir lezzet katar. Bu nedenle kurabiye içine hem portakalın suyunu hem de portakal kabuğu rendesi katmamız gerekir. Öncelikle geniş bir yoğurma kabına kabına margarin ve pudra şekerini koyup iyice krema gibi olana kadar yoğurun. Daha sonra bir yumurtanın beyazını hamurun içine, sarısını da üzerine sürmek için kaldırın. Daha sonra sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun. Bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve hamur kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama gelince küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp daire şekli verin ve önce yumurtaya daha sonra toz şekere batırın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra servis tabağına alarak ister sıcak isterseniz soğuk olarak servis edin.
" } ] }