{ "title": "Lorlu Portakallı Kurabiye", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Lorlu-Portakalli-Kurabiye-52.jpg", "date": "19.01.2024 15:14:30", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Lorlu Portakallı Kurabiye: bu lorlu kurabiyenin orijinali limonlu ve fındıklı yapılmıştır. Ben biraz değiştirdim. Sonuçta çok güzel mis gibi kokan bir kurabiye oldu. Kurabiyeyi fırından çıkartırken kokusu yüzünden ilkini o kadar sıcak yedim yani. Tadı halen damağımda duruyor. Kesinlikle en az bir kere denemenizi tavsiye ediyorum.

Lorlu Portakallı Kurabiye Malzemeleri
Lorlu Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lor peyniri ve toz şeker ikisi beraber derin bir karıştırma kabı içine koyulur. Bir taraftan çatal yardımıyla lor ezilir, bir taraftan da oda sıcaklığında yumuşamış bulunan margarin yağı ilave edilir. Bunların üstüne yumurta kırılır. Portakal kabukları rendelenip, bir çatal yardımı ile ezilmeye devam edilir. Son olarak da kabartma tozu üzerine serpiştirilip un ilavesi yapılır. Daha sonra kulak memesi yumuşaklığı kıvamında ve ele yapışmayacak şekilde, bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur. İstediğimiz kıvama gelen bu hamurdan, kabuklu bir ceviz kadar büyüklüğünde parçalar alınır. Böyle alınan bu parçalar iki avuç arasında önce yuvarlak hale getirilir, sonra üzerine hafif bastırılır. Bu şekilde hazırlanan kurabiyeler içine fırın kâğıdı serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak konulur. Burada, isteğe göre, üzerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Kurabiyeler konmadan 5 dakika önce 175 dereceye ayarlı fırın içinde üstleri kızarıncaya dek, 30 dakika kadar pişirildikten sonra fırından çıkarılır. Soğuyunca kadar bekleyip, soğuk olarak servis yapılır. Hepinize afiyet olsun.
" } ] }