{ "title": "Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Oktay-Usta-Portakalli-Kek-Tarifi-93.jpg", "date": "21.01.2024 13:40:37", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Oktay Usta Portakallı Kek Tarifi, Kek, hemen hemen tüm bayanların genç kızken denedikleri ilk tariftir. Hepimizin beş çaylarının vazgeçilmezidir. Çikolatalısı, limonlusu, kremalısı, portakallısı v. S. Özellikle portakal benim keklere en çok yakıştırdığım meyvedir. Oktay Usta portakallı kek tarifi mutlaka denenmesi gereken bir tattır. Özellikle kış mevsimine girerken dalından yeni kopartılan mis gibi narenciye kokusu kesinlikle Oktay Usta portakallı kek tarifi ile birleşmelidir.

Oktay Usta portakallı kek tarifi için gerekli malzemeler
Oktay Usta Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkartılan yumurtalar ile toz şeker derin bir kapta mikserle malzemeler köpük, köpük olana kadar çırpılır. Ne kadar çırpılır ise kadar iyi olur. Üzerine sıvı yağ, süt, portakal suyu ilave edilerek sıvı malzemeler mikser yardımıyla karıştırılmaya devam edilir. Bu karışıma portakal kabuğu rendesi, vanilya da eklenir ve bu defa el yardımıyla hafif karıştırılır. Daha sonra içine un elenir ve mikser yardımıyla kıvamlı hale getirilene kadar çırpılır. En son olarak üzerine kabarma tozu elenir ve kaşık yardımıyla çok az karıştırılır. Kabartma tozu da konulduktan sonra çok karıştırılmaz ise daha iyi kabarır. Kek kalıbınızı fırça yardımıyla kuru yer kalmayana kadar iyice yağlanır. Dilerseniz elinizle tereyağı da sürebilirsiniz. Portakallı kek hamurunun tamamı önceden yağlanmış olan kek kalıbına dökülür. Kalıp birkaç kez zemine vurulur ve kek hamurunun kalıba yerleşmesi sağlanır. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirilir. (Her fırında pişirme süresi farklı olabileceği detayı unutulmamalıdır.) Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan yardımıyla ortasının pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra fırın kapağını 10 dakika açmayın daha sonra da biraz aralayıp 10 dakika içinde beklettikten sonra portakallı kek fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır.

Oktay Usta portakallı kek tarifi, yapımı hem çok kolay hem de kesinlikle tutan bir tariftir. Yıllardır bu ölçü ile yaparım. Tüm bayanların da bu tariften yararlanması isterim. Aynı tarifi 2 limonun suyu ve rendesi ile limonlu olarak da deneyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. Sünger kıvamında bir kek tarifidir. Hanımlar şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }