{ "title": "Portakal Çiçeği Reçeli", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-cicegi-receli.jpg", "date": "19.01.2024 01:53:16", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "
Portakal Çiçeği Reçeli; Reçel bizim kültürümüzde sabah kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Geleneksel mutfağımız da ev hanımları her mevsimin kendine has meyvelerinden, bin bir çeşit reçeller yaparak sağlıklı beslenmeye özen göstermişlerdir. Reçel yapmak tecrübe isteyen bir konudur. Kıvamı, tadı hatta kokusu bile dikkat ve beceri ister. Kış aylarının vaz geçilmez meyvesi olan portakalın, etinden sütünden faydalandığımız gibi çiçeği de hem lezzet hem de vitamin deposudur. Küçük büyük demeden ailece severek yiyeceğiniz portakal çiçeği reçeli tarifi;

Portakal Çiçeği Reçeli için Malzemeleri
Portakal çiçeği reçelimiz için malzemeleri hazırladıysak şimdi de yapılışına geçelim.

Portakal Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Çiçeklerin ortalarındaki sarı tohumları itina ile çıkartın. Bize sadece beyaz yaprakları lazım. Ayıkladığımız yaprakları, hali hazır da kaynamakta olan suyumuzun içine atıp bir taşım kaynatalım. Olup olmadığını anlamak için içerisinden bir yaprak alıp parmağınızla ezmeye çalışın. Eriyerek dağılıyorsa olmuş demektir. Daha sonra ocaktan alın ve bol su ile durulayın ardında suyunu süzgeçte süzün. Yaprakları bir tepsiye yayarak limon suyunu üzerine dökün ve ardından güneşe çıkarın ki yapraklar beyazlasın. Birkaç saat güneşte bekletin. O orada beyazlaya dursun diğer taraftan şurubunu hazırlayalım. Yaprakları limon suyundan süzdükten sonra bu şuruba atıyoruz ve reçel kıvamını alıncaya kadar iyice kaynatıyoruz. Ocaktan indirilmeden içerisine yine limon suyu atarak bir taşımlık daha kaynatıyoruz. Daha sonrasında soğumaya bırakıp kavanozla buz dolabında saklıyoruz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }