{ "title": "Portakal Jölesi", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-jolesi.jpg", "date": "21.01.2024 11:58:49", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Portakal Jölesi, Portakal, kek ve pastalarımızı süslemek için sık kullanılan, herkes tarafından sevilen oldukça faydalı C vitamini içeren ve çocuklarımızın da severek tükettiği bir meyvedir. Dolayısıyla portakal jölesi de gayet güzel lezzetli bir tariftir.

Portakal Jölesi İçin Gerekli Malzemeleri
Portakal Jölesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alalım içerisine portakal suyu musluk suyu ve şekeri ilave ettikten sonra ocağımızın altını yakalım ve hazırladığımız karışımı bir süre kaynatalım. Karışımımız kaynarken nişastamızı bir kâsede az bir su ile ölzedikten sonra karışıma ekleyelim ve puding kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştıralım kıvama geldikten sonra tenceremizi ocaktan alalım. Hazırlamış olduğumuz Jöleyi portakal kabuğunun içerisine veya kaselere eşit miktarlarda servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }