{ "title": "Portakal Kabuğu Çayı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-kabugu-cayi.jpg", "date": "21.01.2024 20:23:50", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "
Portakal kabuğu çayı, Soğuk kış günlerinde, içeriğindeki bol bol c vitamini deposu ile koruyucumuz olan portakal, sadece yenilerek değil, daha birçok faklı yöntem ile vücudumuzu korumaya devam eder. Etinden, sütünden bolca faydalandığımız portakalın tüketim şekillerinden birisi de portakal kabuğu çayıdır. Özellikle bu soğuk kış günlerinde vücudumuzu korurken de içimizi ısıtması ile tercih edilir.

Nasıl Yapılır?

Bu çayın yapımı da oldukça kolaydır. Portakalın kabuğunu elde etmek için dilerseniz rende yardımı ile dilerseniz bıçak yardımı ile bir kaba dolduruyoruz. 2 tane portakalın kabuğu bize yaklaşık 1,5 litrelik portakal kabuğu çayı olarak geri dönecektir. Çayımızın daha aromatik olması için içerisine, 3-4 tane karanfil, birkaç yaprak nane ve limon suyu hatta çok az miktarda tarçın da koyabilirsiniz. Bu karışımı şekerli olsun istiyorsak 6-7 küp şeker atmanız yeterli olacaktır ama bizim tavsiyemiz herkes bardağına dilediği kadar atması yönünde olacaktır. Bu karışımımızı ocağa alıp 15 dakika kadar kaynatıyoruz ve yarım saat kadar da ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonrasında ister süzerek ister süzmeyerek ister soğuk ister tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.
" } ] }