{ "title": "Portakal Kabuğu Kurusu", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-kabugu-kurusu.jpg", "date": "20.01.2024 09:15:35", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Portakal kabuğu kurusu, Portakal; turunçgiller familyası türünde yetişen yuvarlak, sarımsı turuncu renkte kabuğuyla hoş kokulu bir meyve türüdür. Tadı ve içerdiği c vitamin ile herkesin severek ve çokça tükettiği bir meyvedir. İçindeki meyvenin yanı sıra kabuğuyla da oldukça fayda vermektedir. Kabuğun da mineral tuzlar, organik asitler, esansiyel yağlar ve citrus aurantium bulunduğu için kanser ve birçok damar tıkanıklığı gibi hastalıklara da olumlu yönden bir etki sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca iştahsızlık yaşayan insanlar için iştah açıcı özelliği de bulunmaktadır. Portakal kabuğu kurusu kanı temizleyip mikropları temizleme özelliği bulunduğundan cilt için de kullanılabilir. Güzelliğin sırrı bu kabuktadır diyebiliriz. Ciltteki tüm sorunları halledebilme özelliği taşımaktadır. Tüm bu faydaları veren portakal kabuğu kurutulurken de dikkat edilmeli. Portakal kabuğu kurutulurken ağzı sıkı bir kabın içerisinde muhafaza edilmelidir. Işık, oksijen ve neme karşı 20 derecenin altında bir ısı ile kurutulmalıdır.