{ "title": "Portakal Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-kabugu-receli.jpg", "date": "23.01.2024 06:56:05", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Portakal Kabuğu Reçeli Gerek Türk mutfağı kültürü gerekse dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir reçeller, Oldukça çok çeşitleri ve oldukça çeşitli malzemelerden reçel yapılabilir, Kayısı, incir, çilekten yapılabildiği gibi patlıcan gibi sebzelerinde reçeli yapılmaktadır ülkemizde, Bunlardan birisi hatta en ilginç olanlarından birisi de portakal kabuğu reçelidir.

Portakal Kabuğu Reçeli Malzemeleri
Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle soyulmuş portakal kabuklarının içindeki beyaz kısımlar temizlenmeli bir bıçak veya benzeri aletle kazınıp çıkarılmalıdır, Temizlenmiş portakal kabukları parmak kalınlığında dilimlenir şerit halinde kesilir, Elde edilen bu şerit halindeki portakal kabukları uzun bir ip alınır iğne takılır ve bu elde ettiğimiz portakal kabukları rulo haline getirilerek ipe dizilir, Bütün kabuklar dizildikten sonra dağılmaması için ipin her iki ucu da düğümlenir, Kabukların acı suyunun çıkması ve yumuşaması için bir gün süreyle suda bekletilir bu arada suyun ara sıra değiştirilmesi de gereklidir, Acı suyunun çıkması ve yumuşak bir kabuk elde etmek için yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır bu işlem 3 kere tekrar edilmelidir.

Portakal Kabuğu Reçeli şerbeti

Malzeme listemizdeki 1,5 kilogramlık şeker 2 su bardağı suda kaynatılarak elde edilen şurup elde edilir, bu şurup içerisin daha önce kaynatıp belli bir kıvama getirdiğimiz portakal kabukları bu şurubun içerisine atılır kısık ateşte köpüğü alınmak kaydıyla reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır inmeye yakın bir zamanda içerisine limon veya limon tuzunu atıyoruz kıvamına gelince indirip bir çatal yardımı ile daha önce ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını bir çatal vasıtası ile ipinden çıkarıyoruz ılıyınca kavanozlara alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }