{ "title": "Portakal Kabuğunda Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-kabugunda-kek.jpg", "date": "20.01.2024 01:40:38", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Portakal kabuğunda kek değişik tatlar ve sunumlar denemeyi seven kişiler için ideal tarifler arasında yer alıyor. Lezzetli olduğu gibi pratik bir şekilde hazırlanabilecek olan tarifler arasında yer alan bu kek ile sevdiklerinize, misafirlerinize ve çocuklarınıza değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Özellikle çocuklarınız bu tarif ile hazırladığınız kekleri kesinlikle çok beğenecektir.

Portakal Kabuğunda Kek Malzemeleri
Portakal Kabuğunda Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekimizi koyacağımız portakal kabuklarını hazırlıyoruz. Dilerseniz bunun için öncelikle portakalları ikiye bölüp posasını kaşıkla çıkarabileceğiniz gibi dikkatli bir şekilde kabuklarına zarar vermeden suyunu sıkabilirsiniz. Daha sonra bu portakal kabuklarından hazırladığınız çanakları uygun ebatlardaki bir tepsiye yan yana olacak şekilde dizin. Hepsinin bitişik olmasına dikkat etmelisiniz, aksi halde kekinizi koyarken devrilmesi söz konusu olabilecektir.

Kek için portakal kabuklarınızı hazırladıktan sonra kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için bir sos tenceresi içerisinde tereyağı ve süt kremasını ısıtarak eritiyoruz. Eridikten sonra içerisine çikolatayı koyup karıştırarak tereyağı ve süt kremasının sıcağında erimesini sağlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz. Sonra da yoğurdu, sıvı yağı, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar karıştırıyoruz.

Hazırladığımız hamuru tepsiye dizdiğimiz portakal kabuklarının içine eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz. Kek piştikten sonra portakal kabuğunda kek parçalarımızı dilerseniz pudra şekeri serpiştirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }