{ "title": "Portakal Reçeli Yapılışı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-receli-yapilisi.jpg", "date": "21.01.2024 13:18:00", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Portakal reçeli, aroması sebebiyle kahvaltı sofralarının tercihleri arasındadır. Kabuğundaki hoş kokusunun yanı sıra sahip olduğu acılık, reçel öncesi bir haşlama aşaması gerektiriyor. Portakal reçeli hem sadece kabuğundan hem de portakalın kendisinden yapılabiliyor. Tüm reçellerde olduğu gibi portakal reçelinin de püf noktası fazla kaynatılıp şerbetinin koyutulmaması. Bu koyuluk zamanla reçelin şekerlenmesine yol açabilir. Portakal reçelinin birçok yapım aşaması, farklı tarifleri vardır. En pratik ve zahmetsiz hali kabuklarıyla yapılan reçelidir. Reçel öncesi kaynatılan kabuklar eğer istenilirse suyu değiştirilip bir kez daha kaynama aşamasından geçirilebilir. Reçel tanelerinin iriliğini belirlemek isteyenler portakal kabuklarını istedikleri büyüklükte doğrayabilirler.

Portakal reçeli için gerekli malzemeler
Portakal reçeli nasıl yapılır?

Portakallar yıkanır ve kabukları soyulur. Soyulan kabuklar küçük küçük doğranır. 3 su bardağı kadar portakal kabuğu elde edilir. Derin bir tencereye doğranmış olan portakal kabukları konur. Üzerine geçecek kadar bol su ilave edilip kaynamaya bırakılır. 15 dk. Kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp süzülür, soğumaya bırakılır. Reçel yapılacak tencerenin içerisine şeker, su ve su bardağı 1 portakal suyu konup kaynatılır. Kaynayan şerbete haşlanmış olan portakal kabukları ilave edilir. Koyu bir kıvama gelene kadar beraber kaynatılır. Yaklaşık 50 dk. Kaynattıktan sonra yarım limon suyu eklenip 10 dk. Daha kaynatılır. Hazır olan reçel sıcakken cam kavanoza konur. Üstü açık soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozun kapağı kapatılır. Serin ve kuru yerde muhafaza edilir.
" } ] }