{ "title": "Portakal Reçelli Kurabiye", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakalli-recelli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 08:02:58", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Portakal reçelli kurabiye, kurabiye hemen hemen herkesin severek tükettiği enfes bir atıştırmalıktır. Kabul günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetidir kurabiye. Pastane vitrinlerini ve market reyonlarını süsleyen rengarenk iştah kabartan kurabiyelerden dilersek bizlerde evinizde yapabiliriz. Üstelik hem hijyeninden emin oluruz hem de sevdiklerimize kendi ellerinize kurabiye yapmış oluruz. Sizleri bilmem ama ben evde sevdiklerim için bir şeyler yapmayı çok seviyorum. Bu yüzdende gergin yeni bir lezzet ve değişik tarifler arayışı icindeyim. Devamlı yaptığım bir kurabiye ye küçük dokunuşlar yaparak faklı lezzetler elde edebilirim. Fazla malzeme ziyan etmeden tuttura bilecegime inandığım tarifleri deneyerek enfes tatlılar atıştırmalıklar hazırlaya biliyorum. Sizlerde yeniliklere açık iseniz severek yaptığım ve birçok kişi tarafından beğenilen portakal reçelli kurabiye tarifimi okuyup yapabilirsiniz. Evdeki malzemeleri kullanarak bu kurabiyeyi yapmak mümkün.

Portakal reçelli kurabiye için gerekli malzemeler
İçi malzemeleri
Hazırlanışı: Derin bir kâseye pudra şekeri, tere yag, sıvı yağ, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Ardından unu yavaş yavaş dökuyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu yüzden unu yavaş yavaş koyup kıvamına bakmalıyız az gelir elimize yapışır ise un ilave edebiliriz. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar kopartıp avuç içimizde ovalıyoruz ve portakal reçeline ceviz içi ve Hindistan cevizi kattığımız iç malzememizden küçük parça hamurumuzun ortasına koyup kapatıyoruz. Yuvarlak toplar halinde hazırladığımız kurabiyeyi yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve küçük bir çatal yardımıyla kenarlarına bastırarak tırtıl şeklini veriyoruz. Bu işleme bütün malzemeler bitinceye kadar devam ediyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pisiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Deneyeceginizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }