{ "title": "Portakal Soslu Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-soslu-keke.jpg", "date": "19.01.2024 02:55:28", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Portakal Soslu Kek, Tam da portakal mevsimindeyken kışın ailece yiyebileceğimiz, çocuklarımızın da severek tüketebileceği ve konuklarımıza da ikram edebileceğiniz harika bir kek tariftir. Portakal sevenler için de afiyetle yenebilecek farklı bir lezzettir.

Malzemeleri
Sosu için
Portakal Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri katalım ve yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpalım. Rendelediğimiz portakalların suyunu sıkalım ve karışıma ekleyelim. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edip kek hamurunu son kez karıştıralım. Unumuzu ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kekimizi mikser ile çırpmayalım. Aksi halde kekimiz kabarmayabilir. Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli bir kalıba veya borcama dökelim. Malzemelerimiz az olduğu için kalıbımız küçük olmalı. Hazırladığımız karışımı daha önce 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim. Kekimiz kürdana yapışmadığı anda fırından çıkartabiliriz. Pişen kekimizi sosunu hazırlayana kadar soğumaya bırakalım. 2 adet portakalın suyunu ve rendesini toz şeker ile kaynatalım ve şerbet kıvamına gelince altını kapatalım. Soğuyan kekimizin üzerine şerbetimizi sıcak iken dökelim. Kek sosunu çekince ve soğuyunca servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }