{ "title": "Portakal Sulu Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-sulu-keke.jpg", "date": "20.01.2024 17:25:48", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Portakal Sulu Kek, Kış ayların da tükettiğimiz portakal tam bir şifa kaynağıdır. Portakal ister sade olsun ister suyunu sıkıp için her türlü vitaminini verir. Bunun yanı sıra portakaldan birçok pasta, kek, reçel ve daha pek çok şekilde kullanırız. Verdiği tat ve aroması sayesinde her damağa hitap eder. Tadı ve lezzeti bir yana portakalın kokusu da oldukça güzeldir. Biz bugün sizler ile yapılması kolay ve pratik olan portakallı sulu bir kek yapalım. Oldukça güzel ve tatlı oluyor. Bu keki yapmayı herkese tavsiye ederim.

Portakal sulu kek için gerekli malzemeler
Portakal sulu keke nasıl yapılır?

Bir kabın içine yumurta ve şekeri alalım. Sonra bunları bir güzel köpürene kadar çırpalım. Üzerine sırası ile süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim son olarak unu da ekleyip, unun topağını bırakmayacak şekilde bir güzel çırpalım. Hamuru hazırladıktan sonra bir fırın kabı yağlayalım ve keki fırı kabına boşaltalım. 190 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarıp içi pişene kadar pişirelim. Biz de bu arada portakal suyunu hazırlayalım. Bir kabın kabın içine portakal suyu, limon suyu ve pudra şekerini koyalım. Sonra pudra şekeri eriyene kadar karıştıralım. Keki kontrol edelim. İçinin pişip pişmediğini anlamak için kurdan ya da bir çatal yardımı ile kontrol edelim. Kek piştikten sonra sıcak iken üzerine hazırladığımız portakal suyunu dökelim. Kekimiz yenmeye hazır, afiyet olsun.
" } ] }