{ "title": "Portakal Tatlısı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakal-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:54", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Portakal Tatlısı, Bugünkü tarifimizin adı portakal tatlısı, beğeneceğinizden şüphem yoktur. Şimdiden afiyet olsun.

Portakal Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Üzerini Süslemek için
Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak dört adet portakallarımızı temiz su ile yıkıyoruz. Daha sonra dört adet portakalımızı kabuklarını rendeliyoruz. Onu güzel bir yere kaldırıyoruz. Portakal sıkacağını alıp portakalları sıkıyoruz ve elde ettiğimiz portakal suyunu kaldırıyoruz. Tabi portakalların sulu olup olmadığına göre portakal sayısını arttırabiliriz. Çünkü bazı portakalların suyu diğer portakallara göre daha azdır. Buna dikkat etmeliyiz. Üç adet yumurtamızı kasemize kırıyoruz. Bir çay bardağı toz şekerimizi yumurtanın üzerine döküyoruz. Daha sonra elimizle ya da bir mikser yardımı ile yumurtalarımız ve toz şekerimiz iç içe girene kadar çırpıyoruz.

İstenilen kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra bir çay bardağı sütümüzü, bir çay bardağı yoğurdumuzu ve bir çay bardağı sıvı yağımızı karıştırdığımız şeker ve yumurtanın içine ilave ediyoruz. Hepsini hep beraber karıştırıyoruz. Ayrı bir kâseye üç su bardağı unumuzu döküyoruz. İçerisine bir paket vanilyayı ve ardından bir paket kabartma tozunu ilave ediyoruz ve biraz karıştırıyoruz. Daha önceden karıştırmış olduğumuz şeker, yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağın içine bir elek yardımı ile ayrı bir kâsede hazırlamış olduğumuz un, vanilya ve kabartma tozunu yavaş yavaş eliyoruz.

Eleme esnasında diğer taraftan karıştırmaya devam ediyoruz. Bir tutam tuz atıyoruz tabi tuz kişinin isteğine göre; çünkü her yemeğe mutlaka bir tutam tuz atmak yemeğin bereketini arttırır. Karıştırdığımız harcı tepsiye döküyoruz ve fırına atıyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımız da yüz seksen derecede yirmi dakikada pişiriyoruz. Daha sonra bir kürdan yardımı ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Eğer çok az da olsa kekiniz pişmedi ise fırını kapatıp içinde bekletebilirsiniz bu da kekin pişmesini sağlayacaktır.

Portakal Tatlısı Şerbetin nasıl yapılır?

Bir tencereye bir su bardağı suyumuzu, önceden sıktığımız dört portakalımızı ve elde ettiğimiz iki su bardağı portakal suyumuzu tencerenin içerisine ilave ediyoruz ardından üç çay bardağı şekerimizi de ilave edip karıştırıyoruz ve tüpte pişmeye bırakıyoruz. Şerbetin şeker oranını arttırıp arttırmamak sizin elinizde. Daha fazla şeker ilave edebilirsiniz. Kaynamaya başladığında iki veya üç damla limon sıkıyoruz ve şerbetimiz kıvamına gelince tüpten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizin üstüne döküyoruz. Daha önceden rendelediğimiz portakal kabuklarını sunum esnasında süslemek için üzerine döküyoruz. Tabi isterseniz kekinizi hazırladığınız sırada rendelediğiniz portakal kabuklarını da isteğe göre ilave edebilirsiniz.
" } ] }