{ "title": "Portakalı Kek Tarifi", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/portakali-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 11:30:31", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Portakallı kek tarifi: Evde hazırladığımız atıştırmalıkların içinde yapımı en pratik ve malzemeleri kolan bulunan bir atıştırmalıktır. Bir çoğumuzun mutfağında hemen hemen her gün mutlaka bir kek çeşidi hazır bulunmaktadır. Bir çoğumuz çağı sade içmekten hoşlanmayız mutlaka yanında bir atıştırmalık olmalı bu da çoğunlukla kek olur. Kek yapmak her ne kadar pratik olsa da kıvamını tutturup kabartmak bir o kadar zordur. Bir de hep aynı çeşit sade kek belli bir yerden sonra insanı bıktırıyor. Ben de bu yüzden her seferinde değişik kek tarifleri deniyorum. En son yaptığım portakallı kek tarifini sizlerle paylaşıyorum umarım beğenirsiniz. Çok hafif ve güzel bir aroması oldu sizlerin de denemenizi tavsiye ederim.

Portakallı kek için gerekli malzemeler
Portakallı kek nasıl yapılır?

Öncelikle toz şekeri ve yumurtaları derin bir kâseye alıp şeker eriyip yumurta ile köpürünce ye kadar çırpıyoruz. Ardından Taze sıkılmış portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, sıvı yağı, sütü ve Hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra ise Vanilya ve kabartma tozunu inçe bir elek yardımı ile eleyerek ekliyoruz. Bu işlem kekin daha iyi kabarması için gerekli. Son olarak da unu eleyerek ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Hazırladığımız keki içini yağladığımız ve susam serptiğimiz ince dilimli kek kalıbına döküyoruz. Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Kek fırındaki ilk 20 dk hiç açmıyoruz daha sonra ise kekin ortasına ince bir çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Dışı kızardıktan sonra içini çekmesi için fırını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız keki servis tabağına ters çevirip o şekilde bırakıyoruz. Kek soğuyunca kendisini tabağa bırakacaktır. Kalıptan çıkardığımız keki ince ince dilimleyip servis yapabiliriz şimdiden afiyet olsun.
" } ] }