{ "title": "Portakallı Bisküvi", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Biskuvi-44.jpg", "date": "21.01.2024 17:23:54", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Portakallı bisküvi, Bisküvi, Fransızca kökenli bir kelime olan biscuit kelimesinden Türkçeye çevrilmiştir. Anlamı ise iki kez pişirilmiş demektir. Tahıl unları içerisine kabarmasını sağlayıcı maddeler yani yağ şeker tuz gibi ürünler ilave edilerek veya içerisine taze süt, toz kakao, süt tozu, glikoz şurubu, fruktoz, peynir altı suyu tozu gibi ürünler eklenerek yapılan ve su ile yoğurularak tekniğine uygun bir biçimde işlenmesi ile meydana gelen bisküvi, unlu bir mamuldür. Bunların dışında meyveli olarak yapılanları veya daha değişik bitkilerden yapılanları da vardır. Günümüzde ara öğünler gibi tüketilen bisküviler anlık açlıklarda sıkça kullanılan bir besindir. O yüzdende hazır üretimi çok fazla sayı ve de çeşit içermektedir. Her isteğe veya damak tadına uygun bir bisküvi bulmak günümüzde hiç de zor değildir.