{ "title": "Portakallı Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Cevizli-Kurabiye-96.jpg", "date": "20.01.2024 12:59:23", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Portakallı Cevizli Kurabiye, enfes tadı ve mis kokusu ile gönüllere taht kuracak bir kurabiyedir. Çay ve kahve yanında güzel gider. Ama soğuk meşrubatların yanında da güzel uyum sağlayacaktır. Herkesin severek yiyeceği bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ediyorum.

Portakallı Cevizli Kurabiye İçin Gereken Malzemeleri
Portakallı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle portakalların dışını güzelce yıkayın ve kurulayın. Sonra rendenin ince kısmı ile portakalların turuncu kabuk kısmını rendeleyin. Portakalları rendelerken almamaya dikkat edin acılık verebilir. Rendeleme işlemini bitirince, portakalların dışında kalan beyaz kısımlarını bıçak ile soyun. Portakalların dışı güzel bir şekilde soyulduktan sonra portakalları rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Bu işlemi robot yardımı ile de yapabilirsiniz. Daha sonra yoğurma kabına margarini, portakal kabuğu rendesini, rendelenmiş portakalları, kabartma tozunu, toz şekeri ve iri çektiğiniz ya da dövdüğünüz cevizi koyarak güzelce yoğurun. Karışan malzemelere az az un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Güzelce yoğurduğunuz hamurun üzerini bir kapak ya da streç film ile kapatın, serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamurun dinlenme süresi bitince tepsinizi ister yağlayın ister yağlı kâğıt serin sonra fırını 200 dereceye ayarlayın. Serin bir yerde dinlenip hafif sertleşen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp koparıp yuvarlayın şekil vererek tepsiye yerleştirin. Bu işlemi yaparken ara ara elinizi az yağa sürün. Bütün hamuru bu şekilde yapın ve en son hamur bitince tepsideki şekilli hamurların üzerine toz şeker serpin. Hazır olan tepsiyi bir 20 dakika kadar daha serin bir yerde bekletin. Süre dolduktan sonra iyice ısınmış olan fırına tepsiyi verin. Kurabiyeyi pişmeye bırakın saate bakın 10 dakika sonra 200 derecede olan fırının derecesini 175'e indirin pişirmeye devam edin. Takribi 30-35 dakika kadar daha pişirin. Kurabiyeler pişme süresinde iken sakın fırın kapağını son 10 dakika öncesine kadar açmayın. Eğer fırınınız camlı ise oradan pişme aşamasını takip edebilirsiniz. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve tezgâhın üstüne koyun, soğumasını bekleyin.

Not; Kurabiye ilk başta yumuşak görünebilir ama soğuduğunda kendini çekecektir. Bu sebeple pişme aşamasında kontrollü olmanız gerekmektedir. Ayrıyeten bu tarif sert değildir, aksine yumuşak bir kurabiye oluyor bunu yerken anlayacaksınız bu durum sizi yanıltmasın. Yukarıda da belirtildiği üzere portakalların beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin ve güzel temizleyin ki kurabiyeniz de acımsı bir tat olmasın.

" } ] }