{ "title": "Portakallı Damla Çikolatalı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Damla-Cikolatali-Kek-94.jpg", "date": "20.01.2024 04:42:56", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Portakallı Damla Çikolatalı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların genç kızken denedikleri ilk tariftir. Hepimizin beş çaylarının vazgeçilmezidir. Çikolatalısı, limonlusu, kremalısı, portakallısı v. S. Özellikle portakal benim keklere en çok yakıştırdığım meyvedir. Portakallı damla çikolatalı kek tarifini mutlaka deneyiniz. Kolay gelsin.

Portakallı damla çikolatalı kek için gerekli malzemeler
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkartılan yumurtalar ile toz şeker derin bir kapta mikserle malzemeler köpük, köpük olana kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt, portakal suyu ilave edilerek sıvı malzemeler mikser yardımıyla karıştırılmaya devam edilir.

Bu karışıma portakal kabuğu rendesi, vanilya ve damla çikolata da eklenir ve bu defa el yardımıyla hafif karıştırılır. Daha sonra içine un elenir ve kıvamlı hale getirilene kadar çırpılır. En son olarak üzerine kabarma tozu elenir ve kaşık yardımıyla çok az karıştırılır. Kabartma tozu da konulduktan sonra çok karıştırılmaz ise daha iyi kabarır. Kek kalıbı kuru yer kalmayana kadar iyice yağlanır. Dilerseniz elinizle tereyağı da sürebilirsiniz. Kek hamurunun tamamı yağlanmış olan kek kalıbına dökülür. Kalıp birkaç kez zemine vurulur ve kek hamurunun kalıba yerleşmesi sağlanır. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirilir. (Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği detayı unutulmamalıdır.) Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan yardımıyla ortasının pişip pişmediği kontrol edilir. Piştikten sonra fırın kapağını 10 dakika açmayın daha sonra da biraz aralayıp 10 dakika içinde beklettikten sonra portakallı damla çikolatalı kek fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır.

Sünger kıvamında olan portakallı damla çikolatalı kekin yapımı çok kolaydır. Yıllardır bu ölçü ile yaparım. Tüm bayanlarında bu tariften yararlanması isterim. Aynı tarifi 2 limonun suyu ve rendesi ile limonlu olarak da deneyebilirsiniz. Çok beğeneceksiniz. Hanımlar şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }