{ "title": "Portakallı Enginar", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Enginar-88.jpg", "date": "20.01.2024 15:23:33", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Portakallı enginar: İlkbaharda tezgâhları süsleyen yazın müjdecisi olan besleyici, sağlıklı ve lezzetli yemekleriyle sofralarımızı süsler enginar. Sağlıklı Akdeniz mutfağının özel yemeklerinden olan enginar özellikle karaciğer ve safra kesemizin dostudur. Kandaki yağ, kolesterol ve şeker düzeyini düşürür. Daha sağlık açısından birçok faydalarının olduğu enginarın mevsimi gelince mutlaka tüketmeliyiz. Mevsimi dışında enginarı konserve olarak da bulabiliriz. Enginar ile birçok sebze yemeği hazırlanabilir, bunlardan göze ve mideye hoş gelen portakallı enginar sağlık açısından faydalı olmanın yanı sıra lezzet olarak da güzel bir tada sahiptir. Bol malzeme ile hazırlanan portakallı enginar özellikle gelişim dönemindeki çocukların öğünlerinde sıkça yer almalıdır. Sofralarda daha sık yer verilmesi gereken yemeklerden biri olan portakallı enginarın tarifini yapalım.

Portakallı enginar için gerekli olan malzemeler
Portakallı enginar nasıl yapılır?

Öncelikle sebzeleri yıkayıp doğrayacağız. Patatesleri ve havuçları yıkayıp kesme şekeri büyüklüğünde küp-küp doğruyoruz. Arpacık soğanları ise sadece soyuyoruz doğramıyoruz. Sarımsakları bıçak ile ince ince doğruyoruz. Enginarları kesip temizleyerek beyaz kısmını alıp suyun içerisinde bekletiyoruz.

Portakallı enginarı pişireceğimiz tencereyi ocağa alıyoruz içinde zeytinyağını ısıtıyoruz. Doğradığımız sarımsakları, havuçları ve arpacık soğanlarla beraber kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su ilave adin ve kısık ateşte 3-4- dakika kaynatıyoruz. Sonra toz şekeri, 2-3 damla limonu ve portakal suyunu ekleyerek karıştırıp son olarak tuzunu serpiştiriyoruz. Enginarları da kaynayan malzemelerin içerisine bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Üstü kapalı olarak orta ateşte pişiriyoruz. Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra patatesleri ve bezelyeleri ekleyerek ocağın ateşini kısıyoruz. Patatesler yumuşadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek yemeği tamamlıyoruz, portakallı enginarımız servis için hazırdır. Ilık servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }