{ "title": "Portakallı Havuçlu Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Havuclu-Kek-76.jpg", "date": "21.01.2024 12:03:30", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Portakallı Havuçlu Kek, Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok tüketilen kekler listesinde en baş sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetli olması hem de havucu sade tüketmeyen çocuklara havucu sevdirebilmek adına annelerden ilham alınarak ortaya çıkan bu tarifi yediden yetmişe birçok kesimin beğenisini kazanmıştır. Ayrıca havuç ile portakalın mükemmel uyu portakallı havuçlu kek tarifinde de kendini ispatlamıştır. Aynı zamanda kadınların gün yemeklerine bakacak olursak en çok aranan ve en çok sevilen kek türü olduğuna da şahit oluruz. Keke en çok yakışan iki lezzetin buluşması keke bambaşka bir damak tadı kazandırmıştır.

Portakallı Havuçlu Kek Malzemeleri
Üzeri İçin: 1 çay bardağı kadar pudra şekeri.

Portakallı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı Havuçlu Kek hazırlarken, önce oda sıcaklığında çözülen yumurtaların beyazını toz şeker ile köpürene kadar mikserde önce mikserin düşük devirde sonra yüksek devirin de iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağını, sütünü ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı da ekleterek iyice çırpın. Daha sonra ayır bir çırpma kabında yumurtanın akını ve bir çimdik tuzu iyice kar köpüğü olana kadar çırpın. Krema gibi kar beyazı olacak kadar çırpmaya devam edin. İyice köpürdükten sonra bir kaşık ile kek hamurunun içine döküp harmanlayın. Mikser köpüğünü söndüreceği için, bu noktada sadece kaşık kullanın. Daha sonra bir portakalı iyice yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Ardından bir adet havucu da kalın kısımlarını soyduktan sonra rende yardımı ile kekin üzerine rendeleyin. Daha sonra bir silikonlu spatula ile keki harmanlayın. Ardından kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağı kâğıt serin ve kenarlarını yağlayıp süzgeç yardımı ile unlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kokusu çıkana kadar ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak bir 25 dakika kadar pişin.

Keklerin pişip pişmediğini anlamak çok zordur. Bu nedenle kek kabardıktan sonra bir çubuk yardımı ile kekinizin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin. Kekin kenarları genelde çabuk pişer. Bu nedenle çubuğu ortaya batırıp kontrol edin. Daha sonra pişen kekin ilk sıcağı gittikten sonra kelepçesini açarak havuç dilimi gibi keserek dilimlere ayırın ve bir süzgeç yardımı ile her tarafına gelecek şekilde pudra şekeri serpin. Daha sonra şık servis tabağına alarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }