{ "title": "Portakallı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Irmik-Tatlisi-54.jpg", "date": "23.01.2024 04:12:39", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan birisi de irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hem de daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasından ise irmik tatlısı daha çok sevilmekte ve daha çok yapılmaktadır. Sütlü tatlı olduğundan dolayı hem çok hafif ve kalori miktarı daha düşük bir tatlı türüdür. Şimdi bu enfes tatlıyı yapmaya başlayalım.

Portakallı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kreması için
Üzeri için
Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Portakallı irmik tatlısını yapmak için öncelikle portakalların suyunu sıkın. İnce süzgeçten mutlaka geçirin posası kalmasın. Daha sonra sıkmış olduğunuz portakal suyunu tencereye alın ve üstüne nişasta ile toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Eğer kullandığınız portakallar tatlı değil ise şeker oranını artırın eğer çok tatlı ise de şeker miktarını azaltın. Sonra tencereyi ocağın üstüne koyun. Hiç bırakmadan devamlı karıştırarak pişirin kaynamaya başladığında koyu kıvam alır. Portakallı karışım kaynadıktan sonra ocaktan indirin. Su ile ıslatmış olduğunuz bor camın içine dökün ve bir kenara soğumaya bırakın. Daha sonra tam on dakika geçtikten sonra kremasını yapmaya başlayın. Kreması için tencere içine irmiği, sütü ve toz şekeri alın iyice karıştırın karışımı ocağın üstüne koyun. Hiç bırakmadan devamlı karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladıktan bir, iki dakika daha kaynatın. Sonra ocaktan indirin bir kenarda soğumaya bıraktığınız portakallı sosun üstüne dökün ve düzeltin. Düzelttikten sonra soğumasını bekleyin tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın bir, iki kadar bekletin. Soğuyan portakallı irmik tatlısını buzdolabından alın ve başka bir tabak içine ters çevirin eğer ters çevirir iken zorluk çeker iseniz ıslatmış olduğunuz bıçak ile kenarını dolandırın. Yani tatlı ile kalıbın arasından geçin o zaman ters çevirir iken daha kolay çıkar. Dondurmanın yasak olduğu zamanlarda dondurmanın yerini dolduracak hatta dondurmadan çok daha lezzetli olan portakallı irmik tatlısı artık servise hazır.

Afiyet Olsun.

" } ] }