{ "title": "Portakallı Kremalı Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Kremali-Kek-98.jpg", "date": "19.01.2024 23:10:02", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Portakallı Kremalı Kek, muhteşem çok sevdiğim portakallı keklerin başında gelir. Mutlaka denemeniz gereken tarifler arasında yer alıyor. Özellikle artık kış mevsiminde bol bol portakal olacaktır evimizde. Hem grip ve hastalıklardan koruyacaktır hem de nefis tadıyla aklımızı başımızdan alacaktır. Hem kremalı hem portakalı gerçekten ısrarla önerdiğim tarifler arasında. Hemen not alıp ve hiç zaman kaybetmeden sevdiklerinizle birlikte yiyin. Şimdiden afiyet olsun.

Portakallı Kremalı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Islatmak için
Üzeri için
Portakallı Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki yapmak için, geniş bir kab alın ve içine yumurtaları kırın üzerine şekeri koyup mikser ile yüksek devirde 4-5 dakika kadar iyice beyazlaşana kadar çırpın. Beyazladıktan sonra sırayla süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve karıştırın. Son olarak da portakal kabuğu rendesi ilave edin ve biraz daha karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş borcam veya yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını dökün ve fırına sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Fırınınız farklı ise siz üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kekinizin fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Bir kürdan veya bir çatal yardımıyla kekte delikler açın. Keki fırından çıkarıp bir iki dakika bekledikten sonra üzerine taze sıkılmış portakal suyunu dökün. Her yerine eşit gelmesine dikkat edin. Kek portakal suyunu çekene kadar siz başka bir taraftan kremasını yapmaya başlayın.

Öncelikle orta boy bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine portakal suyunu, unu, şekeri ve sütü koyup iyice topak kalmayacak şekilde çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli olarak karıştırın. Krema koyulaştıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve üzerinden alın ve içine margarin ve vanilyayı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Krema ılıyınca ıslak kekin üzerine her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın ve keki soğuması için bekletin. Başka bir taraftan krem şanti ve sütü iyice çırpıp bir krema haline getirin. Bu arada kek soğuduysa eğer krem şanti ile süsleyerek servis yapın. Portakallı Kremalı Kek tarifimiz hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }