{ "title": "Portakallı Kurabiye", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Kurabiye-15.jpg", "date": "19.01.2024 18:56:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Portakallı kurabiye, küçük büyük herkesin severek yiyeceği kurabiye tariflerinden biridir. Portakalın harika aroması ve lezzeti kurabiyeye değişik bir tat veriyor. Kurabiye günlük atıştırmalıkların en beğenileni ne fazla tercih edilenidir. Evlerde fazla yapılarak kavanozlarda sürekli bulundurulur. Özellikle çocuklu evlerde vazgeçilmez besinlerden biridir. Çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteyen anneler, değişik kurabiye tariflerini yapmayı sever. Portakallı kurabiye ise kış aylarında daha fazla yapılır. Kurabiyede portakalın turuncu rengi, lezzeti, şekerin daha az kullanılması gibi avantajlar sağlar. Kurabiyelerinize böyle farklı lezzetler katmanız herkesin beğenisini kazanacaktır. İnanın dışarıda hazır satılanları hiç beğenmeyeceksiniz. Kurabiyeleriniz öyle doğal olacak ki, bunlardan vazgeçemeyeceksiniz. Artık portakallı kurabiye yapımına geçelim. Herkese kolay gelsin.

Portakallı kurabiye için gereken malzemeler
Portakallı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri koyarak karıştıralım. Yoğurdu, yumurtaları, portakal suyunu ve margarini birbirine karıştıralım. Buna portakal kabuğu rendesini, toz şekeri ilave edelim. Başka bir yerde elenmiş un ve karbonatı karıştıralım. Bunu sıvı malzemelerin için azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Bu nedenle verdiğimiz ölçüdeki un bardağınıza göre değişeceğinden gerekirse ilave edebilirsiniz. Hamur kıvamını bulunca 15 dakika kadar kendine gelmesi için dinlendirin.

Bu arada fırın tepsisini ister yağlayın, isterseniz yağlı kâğıt kullanarak hazırlayın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları toz şekere batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hamur elinize yapışıyorsa, az elinizi ıslatabilirsiniz. Tüm portakallı kurabiyeler hazırlanınca, 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi atabilirsiniz. Kurabiyelerin üzeri kızardığında hemen tepsiyi dışarı alın. Portakallı kurabiye ılındığında çay servisi yapabilirsiniz. Kalan kurabiyeleri de ağzı kapalı kavanozlarda saklarsanız, tazeliğini uzun süre muhafaza edecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }