{ "title": "Portakallı Limonlu Kek", "image": "https://www.portakal.gen.tr/images/Portakalli-Limonlu-Kek-72.jpg", "date": "23.01.2024 03:37:29", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Portakallı limonlu kek, en sevdiğim kek çeşitleri arasında yer alır. Hele içindeki o mükemmel portakal ve limon karışımı aroması ve o enfes kokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezleri haline gelmiş lezzetlerden olmayı başarmışlardır. Kış aylarının da gelmesiyle şu an kolayca bulabileceğiniz portakal ve limon içerdiği C vitamini sayesinde sağlık açısından da oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Sadece misafirleriniz için değil akşam yemeklerinden sonra eşiniz ve çocuklarınıza da çay ya da meyve suyu ile sunabileceğiniz ve çok sevecekleri bir kek çeşididir portakallı, limonlu kek. Kek yapmayı seviyor ama tutturamıyorsanız birkaç küçük ip ucu vereyim sizlere. Öncelikle şeker ve kullanılacak yumurtayı çok iyi çırpmak gerekiyor, ta ki krema kıvamına gelene kadar. İkinci püf noktası ise unu eleyerek ekleyin kek hamurunun içine, üçüncü püf noktası ise kabartma tozunu en son ve eleyerek ilave etmek olacaktır. Son olarak da fırının kapağını ilk 20 dakika açmamak gerektiğini unutmayın. Şimdi bu enfes lezzetlerden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Portakallı limonlu kek için gereken malzemeler
Portakallı limonlu kek nasıl yapılır?

İlk önce ve limonun kabuklarını rendeliyoruz. Portakalların suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz. Ardından yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz (Krema kıvamına gelene kadar). Çırptığımız yumurta ve şeker karışımına 1 su bardağı sıvı yağı, portakal suyunu, portakal ve limon kabuğu rendesini, vanilyayı, tarçını ve unu eleyerek ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu yine bir elek yardımı ile eleyerek ekliyor, ardından birkaç defa karıştırıp yağlamış olduğumuz kek kalıbının içine boşaltıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırının içerisine kek kalıbını koyuyoruz. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Yoksa kek istediğimiz gibi kabarmaz. Ardından ara ara pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla kontrol ediyoruz. Eğer batırdığımız çatala kek hamuru yapışmıyorsa kek olmuş demektir. Fırından alıp biraz soğumasını bekledikten sonra kalıbı bir tepsi içerisine ters çevirip çıkarıyoruz. Dilimlemek için acele etmeyin çünkü eğer sıcakken dilimlemeye kalkarsanız kek dağılıp parçalanacaktır. Bu yüzden iyice soğumasını bekleyip öyle dilimleyin ve servis tabaklarına alıp servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }